ДА опозиција не може ући у Владу Црне Горе без нових избора, категоричан је премијер Душко Марковић, који је ових дана послао поруку да се све политичке приче подно Ловћена завршавају на изборима.

- Влада се добија на изборима, она у парламенту полаже заклетву, нуди свој програм и мора да одговори пред грађанима који су јој дали подршку. Без избора опозиција не може ући у владу као државно и политичко тело - казао је Марковић.

Ова прича појавила се уочи за данас најављеног састанка опозиције, који је најавила Драгиња Вуксановић, лидер СДП, супруга Врховног државног тужиоца Ивице Станковића.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
ХИТ НА “ЈУТЈУБУ”: Верници песмом бране светиње у Црној Гори (ВИДЕО)

- СДП се нада да ће сусрет бити прилика да лидери опозиционих политичких партија и представници посланичких клубова размене мишљења о актуелној политичкој ситуацији и моделима сарадње у сусрет дијалогу који се данас очекује - казали су из ове партије, подсећајући да на опозиционом састанку треба дефинисати минимум принципа о заједничком наступу опозиције у раду одбора.

Из најбројнијег посланичког клуба - Демократског фронта, поручују да ће за сва дешавања током 2020. одговарати колеге из Демократске Црне Горе, а за изборне законе ДФ неће гласати, уколико не дође до уставних промена које ће регулисати положај српског народа.

- Унапред изгубљена битка је и када неко, као што је Драгиња Вуксановић Станковић из СДП, на састанак зове све, само не нас из најачег и најбројнијег опозиционог блока - каже Милан Кнежевић, један од лидера Демократског фронта.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НОВИ ДЕТАЉИ ТРАГЕДИЈЕ КОД ЈЕЗЕРА КРУПАЦ: Девојка мучки убијена, убица малолетник

Војин Грубач, политички аналитичар, каже, за "Новости", да опозициона мисао у Црној Гори не постоји!

- Било би лепо видети, у некој далекој будућности, да неки опозициони лидер напише текст на неку тему, па да то прочитамо. Од власти то не очекујемо, јер су њени функционери далеко од било какве писмене варијанте излагања става. Власт преферира монолог кроз пароле, оне шупље, у једном раду написане, попут графита. А опозиција преферира - ништа! Између шупљине власти и опозиционог ништа - избор је лак - оцењује Грубач. - Значи, има да волимо опозиционо ништа, обожавамо њихову неталентованост, коју компензују увредама свима и свакоме, дивимо се њиховим стремљењима да "народ нема избора", те мора гласати њих за лошу опозицију уместо катастрофалне власти! Сви се надају да ће неко некад све сметлати и грозну власт и нешто мање грозну опозицију.

Душко Марковић,фото Танјуг


"ШМИНКАЊЕ" НЕПРИХВАТЉИВО

ПРЕМИЈЕР Душко Марковић је поруком да нема разговора о техничкој влади одговорио на захтев комплетне опозиције и определио како она треба да се понаша у наредном периоду, оценио је посланик ДФ-а Славен Радуновић.

- Било каква врста "шминкања" изборних услова је неприхватљива и за грађане који дуго година чекају прве слободне и фер изборе, али и за политичаре који на озбиљан начин промишљају о политици. Ово је за нас из ДФ-а било очекивано јер смо знали шта стоји иза тајног дила који је направљен између неких опозиционих партија и ДПС-а - поручио је Радуновић.