ШТА је нетарело малолетног Никшићанина, са свега 16 година живота, да мучки убије суграђанку, две године старију Кристину Раичевић (18), ученицу Прве средње стручне школе, чије тело је пронашао један сточар из Кочана, у каналу хидроелектране "Перућица", засад није познато. Измасакрирана девојка нађена је на локацији Тополе, где се одржава локални фестивал.

Овај злочин дигао је на ноге породицу, полицију и пријатеље породице Раичевић, а убица је ухапшен неколико сати након што су медији објавили да је пронађено тело млађе женске особе.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Пронађено тело нестале девојке код језера Крупац

- Ово је ужас - причају мештани крај језера Крупац. - Тополе су познате по "Лејк фесту", а не по трагедијама. Сви смо у шоку, јер нешто слично никада се пре није десило у нашем мирном крају.

На глави девојке, потиљку, пронађени су трагови крви, што је водило ка трагу да се ради о тешком убиству. Не зна се још који су мотиви довели до трагедије, као ни како је девојка стигла до Крупца. Њено тело је пронашао један сточар у суботу касно по подне у језерском каналу у коме већ два месеца, због суше, нема воде. Да се ради о телу Кристине Раичевић потврдила је њена мајка Боса, која је, када је дошла да провери тужну вест, била ван себе од велике туге, под седативима, да би потом у очају завршила у никшићкој болници где јој је указана лекарска помоћ.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Поступак против полицајца из Тутина: Судиће му се за убиство на мах?

Енес Баковић, помоћник директора полиције, на конференцији за новинаре саопштио је да је реч о тешком убиству.

- Сумњамо да је злочин почињен из страсти, али због осетљивости случаја где је осумњичени малолетник, не могу износити више детаља - казао је Баковић, потврђујући да је на телу несрећне девојке констатовано више убодних рана, хладним оружјем.


Увиђај црногорске полиције крај Никшића / Фото Вијести

У Никшићу о породици Раичевић готово да нема човека који не дели речи хвале. Бол због велике трагедије која их је у црно завила деле сви - комшије и пријатељи. Незванично сазнајемо да су Раичевићи живели у приградском насељу Озринићи, а Кристина код тече и тетке у граду, како би лакше долазила у школу.

- Лепо дете које, нажалост, није омирисало живот. Ово је само један од ужаса који данас потресају црногорске породице. Кристина је била лепотица и за понос фамилији. Остао је брат који ће је оплакивати док је жив - чуло се у недељу испред капеле у никшићком приградском насељу Страшевина.

Колоне људи у мимоходу сливају се ка одру девојке која је младим животом платила лудост две године млађег суграђанина.


Енес Баковић

ОПРЕЗ

ВИША државна тужитељка Данка Ивановић Ђерић казала је да је идентификацијом утврђено да је малолетних извршио злочин.

- Молим на опрез при извештавању о овом догађају, али и на разумевање што нећемо, засада, износити више детаља о овом случају - казала је тужитељка.