У Наутичко-туристички центар Порто Монтенегро у Тивту упловила је јахта „Кристина О" која је некада припадала грчком бродовалснику Аристотелу Оназису.


Прочитајте још: У Боки више пловила


Јахта је везана на молу 3, непосредно уз гранични прелаз у тиватској марини. Овај 99 метара дугачак и 11 метара широк брод, стар више од 75 година поред главног апартмана који носи Оназисово име, има укупно још 15 већих или мањих апартанма, више салона, бар и велике отворене палубе.


Прочитајте још: Мељине: Непријатни мириси гуше обалу


На дну његовог отвореног базена на крми, у мозаику је урађен лик митског грчког бића Минотаура, а под базена се на притисак дугмета подиже на ниво главне палубе и тиме купалиште претвара у подијум за плес. Јахта има спа центар, теретану, ђакузи, велику дворану за банкете са концертним клавиром, библиотеку, биоскоп, играоницу за децу, хеликоптерску платформу, а носи и читав низ мањих пловила и опреме за забаву на води. У ултралуксузним кабинама у којима преовлађује дрво, мермер и племенити метали, „Кристина О" може примити до 34 путника, о чијој се удобности и сигурности брине 38 чланова посаде јахте. Пловило сада ради као чартер-јахта а њено изнамљивање, зависно од доба године, кошта од 560.000 до 700.000 евра недељно, плус трошкови.