ДФ: Демократска Црна Гора више није опозиција

Танјуг

петак, 02. 08. 2019. у 17:33

ДФ: Демократска Црна Гора више није опозиција
Опозициони црногорски Демократски фронт (ДФ) осудио је сарадњу Демократске Црне Горе (ДЦГ) са владајућом Демократском партијом социјалиста (ДПС)
Опозициони црногорски Демократски фронт (ДФ) осудио је сарадњу Демократске Црне Горе (ДЦГ) са владајућом Демократском партијом социјалиста (ДПС) на тему изборног законодавства у тој држави, поручивши Демократама да због тога "више нису опозиција".


"Сарадњу Демократске партије социјалиста и Демократске Црне Горе осудио је сваки релевантни опозициони чинилац и нема заваравања да Демократе више нису опозиција", наводи се у саопштењу ДФ, а преносе подгоричке Вијести.

ДФ оцењује да је "договором" ДПС и Демократа урушена идеја о техничкој влади која би требало да припреми изборе у тој земљи, а која је плод договора читаве црногорске опозиције и представника покрета "Одупри се - 97000", у оквиру тзв. Споразума о будућности.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ДЕМОКРАТСКИ ФРОНТ ПОСЛЕ АФЕРЕ "КОВЕРАТ" ПОДНОСИ КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ: На удару Стијеповић, Кнежевић, Катнић и Ђукановић (ВИДЕО)


Скупштина Црне Горе усвојила је у среду одлуку о образовању Одбора за реформу изборног законодавства, након што су посланици владајуће коалиције предали амандмане сличне онима које је раније упутила Демократска Црна Гора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације