Не буди жртва већ победник

В. В.

субота, 27. 07. 2019. у 15:33

Не буди жртва већ победник

Јелица Дабовић и Тања Црнић

Новооснована невладина организација "Ксена" из Херцег Новог и Јелица Дабовић у акцији против насиља у породици

ПРОБЛЕМ породичног насиља покренуо је оснивање НВО "Ксена" у Херцег Новом, чији је пројекат "Не буди жртва већ победник" који ће бити реализован и у Тивту, Бару, Подгорици и Никшићу. Промоција подразумева и представљање књига "Тајна једног осмеха" и "Опроштај" ауторке Јелице Дабовић, Новљанке која је јавно проговорила о насиљу у својој породици.

Директорка НВО "Ксена" Сања Црнић казала је да насиље дефинитивно постоји у Боки, а Јелица Дабовић у својим књигама, на основу личног искуства, описује механизме којима се изборила са тим проблемом.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Рускиња се утопила у Бечићима

На данашњем представљању НВО "Ксена", Јелица Дабовић је нагласила да људи који су трпели насиље тешко могу да превазиђу трауме без стручне помоћи. Она је одлучила да своју породицу изложи "непријатности" говорећи истину и тако јавно укаже на проблем са којим се суочавала годинама. Сатисфакцију је, како каже, добила кроз превазилажење страха, мржње и туге.

- Небитно је ко је злостављач, а ко жртва, моја прича не осуђује ни мушкарце нити жене, генерално осуђује насиље и казује најбитније - да се све може променити - рекла је Дабовићева која се придружила НВО "Ксена" с уверењем да ће се и институције позабавити решавањем овог проблема.

Свака породица мора да се суочи са проблемом, како би из њега изашла јача, порука је Дабовићеве.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације