Растурили предузећа, па желе и цркву

М. С.

15. 07. 2019. у 15:40

Растурили предузећа, па желе и цркву
Митрополит црногорско-приморски Амфилохије у манастиру Ђурђеви ступови у Беранама

Чували смо ове светиње вековима. Али, знате да сада има оних који су код нас на власти и желе да те светиње припадну њима, властодршцима. Светиње које припадају Црној Гори, које су грађене у древној земљи, Зети, Рашкој. Краљ Никола је знао да обнавља светиње и да их и гради, а зна се да се светиње дижу у славу Божју, за сабирање народа Божјег... Оне припадају народу који гради, цркви Божјој. Кроз векове је то тако било. Наравно, припадају и оној држави у којој се налазе, што не значи да они који су у држави на власти да могу да отимају те светиње, да их присвајају, да кажу да су њихове.

Овако је јуче, после литургије, у катедралном манастиру Епархије будимљанско-никшићке Ђурђеви ступови у Беранама, беседио митрополит црногорско-приморски Амфилохије, истичући да "док су били крштени владари и они су могли да кажу да су то њихове светиње, попут краља Николе, крштеног владара који је градио и обнављао стотине светиња са митрополитом Митрофаном Баном и они пре њега".


Прочитајте још: ОДБРАНА СВЕТИЊА У ЦРНОЈ ГОРИ: Одбијен захтев Мила Ђукановића, Срби рекли "НЕ"; Вернике блокирали 7 сати (ФОТО+ВИДЕО)


- Али, како да то кажу они који су пљунули на часни крст, они који су следбеници оних који су братском крвљу испрскали Црну Гору, побили преко 120 најбољих свештеника, следбеници оних који су убили митрополита црногорско-приморског Јоаникија, који су осудили на правди Бога митрополита Арсенија Брадваревића на 11 година затвора наводно за антидржаву делатност. Они, следбеници оних који су се одрекли Бога, који у Бога на верују, који су у исто време уништили на стотине предузећа које је народ подигао. Шта је било са тим предузећима? Имате групу богаташа који су сада за такозване западне вредности, дакле богаташа, који су се обогатили зна се како, па су им једино остале сада само цркве да са њима ураде оно што су урадили са хиљадама предузећа у Црној Гори - рекао је Амфилохије.


НЕ УВОДИТЕ ДЕОБЕ

Коме би да дају цркве? Да их задрже за себе, они који су обезбожена власт. Цркве су Божје и Божјег народа, биле и остале, а и остаће. Ми се надамо да их Бог уразуми, казао је митрополит Амфилохије, истичући да власт поново уводи деобе и мржњу у народ, што није добро ни за њих.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)