РАСПУЦАЛИ су се оптужбама међусобно Демократе и СДП после (не)очекиване смене градоначелника Котора Владимира Јокића, захваљући гласовима одборника партије Ранка Кривокапића, који је након скандала најавио повлачење са лидерске функције у странци.

- Предати Котор ДПС-у, расправљати о Закону о козметичким производима у Скупштини Црне Горе правећи се да цвета демократија и срушити Споразум о будућности у тренуцима док трају најмасовнији грађански протести у последњој деценији, може само најјефтинија политичка роба коју Мило Ђукановић искористи за једнократну употребу и баци - саопштиле су Демократе, додајући да их одлазак Кривокапића неодољиво подсећа на одлазак Дарка Пајовића.

Лидер Демократа Алекса Бечић поручио да његова партија због изиграног поверења неће сарађивати ни са новим лидером СДП.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Котор: Јокић прихвата референдум о луци

- Кривокапић је крив за све. После предаје Котора ДПС-у, кривицом СДП-а, опозицији је потребно прочишћавање - категоричан је Бечић.

Уследила је реакција лидера СДП, који каже да су Демократе обманули комесара ЕУ и порушили прилику да се сретну са потпредседником САД како би се формирала грађанска опозиција.

- Не памтим да је неко донео толико подела и прогона у опозицији као што су то урадиле Демократе - одговорио је Кривокапић.

Фото СО Котор

Из Црногорске поручују да није смело да дође до иницијативе за смену председника општине Владимира Јокића, јер она води гажењу изборне воље Которана који су 2016. године гласали за промене. И док се свађе у делу опозиције распламсавају, ДПС је већ кандидовао Жељка Апрцовића за Јокићевог наследника.

МИСТЕРИЈА

ЗА недавну посету Бриселу представника грађанског покрета "Одупри се" из Делегације ЕУ у Подгорици саопштили су да је нису организовале институције ЕУ, нити су они упознати са резултатима те посете. Џемал Перовић по повратку у Црну Гору није желео да каже ко им је организовао посету, осим да су се срели "са представницима различитих структура на различитим нивоима".