Кривично веће Вишег суда у Бијелом Пољу, потврдило је пресуду судије Основног суда у овом граду Драгана Мрдака којом је осудио је на две година затвора Џенела Алихоџића (32) из Новог Пазара, због кривичних дела насиља у проодици и наношења тешких повреда.


Веће је потврдило и одређену меру забране приласка од три године бившој супрузи Е.З., иначе наставници математике у Бијелом Пољу.


Њу је Алихоџић је 29. октобра прошле године, сачекао око 7.20 часова на паркингу Основне школе „Ристо Ратковић“ где ради и после изласка из кола задао јој дрвеном мотком најмање 17 удараца.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Пребио супругу, добио две године


Несрећна жена том приликом задобила је потрес мозга, прелом рамена и руке, а од далеко тежих повреда спасили су је пролазиници. Алихоџић је потом побегао, а ухапшен је истог дана у близини граници Црне Горе и Србије. Пред истражитељима и на суђењу је признао да је тукао бившу супругу која га је напустила јер је, како је тврдила била малтертирана, а у завршној речи је истакао да се каје и жали због тога што је урадио. Тврдио је да је у Бијело Поље дошао са намером да разговара са бившом супругом и да "редефинишу односе" .


Иначе, супруга га је због насилничког понашања, око 20 пута пријављивала полицији у Новом Пазару, а касније у Бијелом Пољу где се преселила са децом.


Током суђења, вештакиња, психијатар др Гордана Конатар казала је да су у крви Алихоџића пронађени трагови кокаина, али да он није зависник.