УХАПШЕН РОЖАЈАЦ: Кријумчарио 18 азиланата

М. С.

22. 04. 2019. у 16:07

УХАПШЕН РОЖАЈАЦ: Кријумчарио 18 азиланата

Илустрација Фото С. Ђокић

Због сумње да је починио кривично дело недозвољен прелазак државне границе кријумчарење људи, однисно 18 тражилаца азила, ухапшен је П. М. (20) из Рожаја

Због сумње да је починио кривично дело недозвољен прелазак државне границе кријумчарење људи, однисно 18 тражилаца азила, ухапшен је П. М. (20) из Рожаја.

Он је "пао" када је по пријави у селу Баћ, у напуштеној кући у близини граничног прелаза Драчевовац, пронађено17 страних држављана, међу којима је било деце.

Потом је поступајући по пријави једног оштећеног лица А.А. (45) страног држављанина, у којој је навео да је као тражилац азила са још 17 лица дошао из Подгорице у Рожаје, где их је на аутобуској станици сачекало непознато лице и превезло до оближњих апартмана, полиција сазнала да је исте ноћи непознато дошло и одвезло 17 лица на другу локацију док је А.А. остао да чека да се неко наканадно врати за њега.

Прочитајте још - СТОП У БиХ: Илегални мигранти код Билеће

-Од њега је касније, у телефонском разговору са непознатим лицем, захтевано да донесе новац у износу од 1.200 евра иначе његови рођаци неће бити пуштени. П.М. је убрзо идентификован као осумњичени који је починио ово кривично дело. Криминалистичка обрада упућује на сумњу да је он био ангажован од стране једног лица из Републике Србије да сачека стране држављане, негде их смести до поноћи, када ће организовати њихов транспорт до села Баћ а затим илегалним путем преко границе у правцу Републике Србије, саопштила је у понедељак Управа полиције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације