Бијело Поље: Бољи услови за 1.200 ученика

М. СЕКУЛОВИЋ

26. 03. 2019. у 21:40

Премијер Марковић у Бијелом Пољу положио камен темељац за образовну установу. Нова зграда за основну и музичку школу

Бијело Поље: Бољи услови за 1.200 ученика

Душко Марковић обележио почетак радова Фото Влада ЦГ

ПОЛАГАЊЕМ камена темемљца, премијер Душко Марковић, у уторак је у Бијелом Пољу започео изградњу нове зграде Основне школе и Школе за основно музичко образовање "Душан Кораћ".

Председник Владе Црне Горе поручио је да оно што обећају то и учине за разлику од критичара који или не раде ништа или не разумеју оно што ради Влада.

- Овим чином, односно баш у овом тренутку и на овом месту, али и на другим местима почели смо трошити 60 милиона евра капиталног буџета у овој години - рекао је премијер.

Марковић је овом приликом истакао да је највећи део капиталног буџета, скоро 80 одсто, намењен северу.

- То значи да улажемо у Црну Гору на њеној целој територији и стварамо услове за бољи живот грађана. Дакле, честитајући почетак радова на овом велелепном објекту, Бјелопољцима, ученицима и наставном особљу, изражавам оптимизам и наду да ће се овде, али и на целом северу свакога дана живети боље - казао је Марковић.

Он је изразио задовољство чињеницом да ће овај школски објекат бити један од највећих и најлепших у Црној Гори и да ће обезбедити најбоље услове и највише стандарде за више од 1.200 ученика који ће похађати школу, као и за наставнике и остало особље школе.

- Ученици из Бијелог Поља и овога краја ће за 26 месеци имати једно велелепно школско здање. За разлику од оних који нас критикују, или не раде ништа или не разумеју ово што ми радимо - ми већ видимо ефекте озбиљног економског раста у Црној Гори и убрзаног интензивног развоја. У ове две године смо отворили 12.000 радних места, а када су у питању образовање и систем образовања у ове две године смо обновили више од 150 школских објеката - додао је Марковић.

МОДЕРНО И ОПРЕМЉЕНО

НОВА школска зграда површине 8.000 квадрата градиће се на слободном делу локације постојеће основне школе и предвиђена је за боравак 1.200 ученика. Њена изградња коштаће око 5,4 милиона евра. Имаће 20 учионица опште намене, шест кабинета за специјалне намене, просторије за целодневни боравак, библиотеку, салу за физичко васпитање са пратећим садржајима, административне и остале просторије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације