Више државно тужилаштво у Бијелом Пољу фиормирало је списе предмета пртив три младја малолетна лица, због кривичних дела против полне слободе. Лица су саслушана и истима је одредјено тужилачко задржавање од 72 сата. Ошећено лице није саслушано, и након саслушања исте, биће упућено на преглед, који ће обавити вештаци одговарајуче струке. Даље информације нисам у могучности да дам, с обзиром да су у пиању малолетна лица, руководечи се предпоставком невиности, права на правично судјење и права на приватни живот лица у поступку.


Ово је за „Новости“ изјавио портпарол Вишег државног тужилаштва у Бијелом Пољу, виши тужилац Хасан Лукач, после нечувених хорор збивања у Беранама и сексуалног злостављања девојчице од стране неколико ученика ОШ „Радомир Митровић“ у овом граду. Они су је, како се сумња, сексулано злостављали, снимили све мобилним телефоном, а потом је уцењивали присиљавајући је да им доноси новац и златни накит. Уз то, физички су је злостављали, о чему постоји медицинска документација, после чијег прегледа је Основни државни тужилац у Беранама предмет уступио Вишем државном тужилаштву у Бијелом Пољу.

Од пет малолетника, који се сумњиче да су починили по неколико кривични дела, два су пуштена на слободу, јер су млађи од 14 година и не могу бити кривично гоњени.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СИЛОВАЛИ И УЦЕЊИВАЛИ ДРУГАРИЦУ? Ухапшени ученици због злостављања девојчице


Догађај је изазвао огорчење у граду на Лиму, а занимљуиво је да још увек нема званичног реаговања управе школе, која је на лошем гласу, нити Министарства просвете Црне Горе.