Пљевља: Због одрона пут није безбедан

М. ДРОБЊАК

26. 02. 2019. у 09:53

Пљевља: Због одрона пут није безбедан

Фото М. Дробњак

Улица Саве Ковачевића у Пљевљима. Ђачић: Улажемо 140.000 евра у радове

НЕКАДАШЊА Улица Саве Ковачевића, која повезује делове насеља Гуке, Балибегово брдо и Шевари, чија је реконструкција почела 2008, још није у потпуности завршена?!

Током прве две године реконструкције за радове је издвојено више од два милиона евра. У улици се од 2011. године не изводе радове, али, како сви послови нису завршени, изведени радови никада несу званично примљени нити је улица званично отворена. Ипак, користи се за саобраћај.

Поменута улица је и небезбедна за одвијање саобраћаја. То најбоље потврђују одрони на делу где се из насеља Балибегово брдо прелази у насеље Шевари, које нико данима не уклања. Осим поменутих одрона, у улици је на више места, због лоше изведених радова, дошло до оштећења коловоза.


ПРОЧИТАЈТЕ И: АЛАРМАНТНО СТАЊЕ У ПЉЕВЉИМА: Никад није било загађеније


Председник општине Пљевља Мирко Ђачић казао је да ће ове године ова локална управа издвојити 140.000 евра за радове.

- Улагање се односи углавном на потпорне зидове. То је требало да се уради још кад је грађена та улица, али није. Сада имамо константне притужбе грађана који се не осећају безбедно, а поготово су забринути због деце - казао је Ђачић.

Мирко Ђачић

ИЗВЕДЕНИ РАДОВИ

Пре почетка радова у Улици Саве Ковачевића, делови насеља Гуке, Балибегово брдо и Шевари нису имали асфалтиране прилазе. Прикључци за воду и фекалну канализацију били су урађени мимо плана и законске процедуре. Током изведених радова урађени су бројни потпорни зидови, потпуно нови водовод, фекална и атмосферска канализација, а улица је на крају асфалтирана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације