ДИСКРИМИНИСАНИ ЗБОГ ЋИРИЛИЦЕ: СНС писао највишим државним функционерима

В. К.

26. 02. 2019. у 06:41

ДИСКРИМИНИСАНИ ЗБОГ ЋИРИЛИЦЕ: СНС писао највишим државним функционерима

др Момчило Вуксановић

У СНС истичу да су одлуком о расподели средстава за финансирање пројеката за подршку активностима за 2018. одбијени сви пројекти организација

СРПСКИ национални савет упутио је писмо председнику Црне Горе Милу Ђукановићу, шефу парламента Ивану Брајовићу и премијеру Душку Марковићу, образлажући из ког је разлога Савет поднео кривичне пријаве против председника УО и в.д. директора Фонда за заштиту и остваривање мањинских права, тражећи њихову реакцију због "очигледних противзаконитости и дискриминације српског народа".

- Смишљеном процедуром против српских интереса у Министарству за људска и мањинска права и фалсификовањем критеријума из јавног конкурса о испуњености формално-правних услова апликаната у Фонду за заштиту и остваривање мањинских права, елиминисани су сви пројекти штампани ћириличним писмом, односно пријаве организација које подржавају српске медије, што доживљавамо као брутални вид дискриминације према српском народу - навео је између осталог у писму др Момчило Вуксановић (на слици), председник СНС. - Оваквим поступком државне институције и одговорни службеници у њима значајно су пореметили до сада иначе коректне односе између представника националних заједница, што доводи до стварања међунационалног неповерења и значајно смањује могућности међунационалне сарадње.


ПРОЧИТАЈТЕ И: СНП затражио извињење од ДПС


У СНС истичу да су одлуком о расподели средстава за финансирање пројеката за подршку активностима за 2018. одбијени сви пројекти организација које подржавају српске медије у Црној Гори, што им је нанело штету од најмање 300.000 евра и онемогућило њихов рад у 2019.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)