ЦРВЕНА ПОТЕРНИЦА: Иран издао налог за хапшење Трампа, оптужују га за убиство Сулејманија

Танјуг

29. 06. 2020. у 14:03

Иран је издао црвену потерницу за председником САД Доналдом Трампом и за још више од 30 особа због сумње да су умешани у напад беспилотном летелицом у Багдаду у јануару ове године

ЦРВЕНА ПОТЕРНИЦА: Иран издао налог за хапшење Трампа, оптужују га за убиство Сулејманија

Фото: АП

Иран је издао црвену потерницу за председником САД Доналдом Трампом и за још више од 30 особа због сумње да су умешани у напад беспилотном летелицом у Багдаду у јануару ове године, а у којем је убијен ирански генерал.

Иран је, такође, затражио помоћ од Интерпола у хапшењу осумњичених.

Тужилац Али Алкасимер рекао је да су они осумњичени за умешаност у напад 3. јануара, у којем је убијен генерал Касем Солејмани, и да су оптужени за убиство и тероризам, јавила је иранска државна новинска агенција ИРНА.

Тужилац није навео имена других оптужених, али је нагласио да ће Иран наставити судски да гони Трампа и након што му истекне председнички мандат.

Интерпол није одмах одговорио на захтев АП за коментар. Агенција оцењује да је мало вероватно да ће Интерпол прихватити захтев Ирана.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

bane

29.06.2020. 16:55

Tako to radi prava drzava ,a ne kao Srbija ciji precednik daje pare Klintonovima ,odnosno nagradu za sve pobijene Srbe u NATO bombardovanju i isti preziveli Srbi se slazu sa time i glasaju za tog izdajnika.Ispada da su Klintonovi uradili dobar posao za njega.

Duci

29.06.2020. 23:12

To je kad država ima svoj ponos. Kod nas one koji su nas bombardovali nazivaju "naši prijatelji".