Цела породица заражена вирусом: Мајка, отац и 11 деце у изолацији

NovostiOnline

05. 04. 2020. у 00:31

Цела породица заражена вирусом: Мајка, отац и 11 деце у изолацији

Фото: Илустрација/Depositphotos

Породица Себријан Хервас у Вајадолиду приморана је да буде у строгој кућној изолацији, након што је код свих чланова регистрован корона вирус
Цела породица, укључујући и 11 деце заражена корона вирусом у Шпанији.


Породица Себријан Хервас у Вајадолиду приморана је да буде у строгој кућној изолацији, након што је код свих чланова регистрован корона вирус.


Прво су позитивни резултати на тестирању на цовид-19 стигли Ирене Хервас.


"Деца су се разболевала једно по једно. Некима би било боље, а некима мало горе", рекао је отац Хосе Мариа Себријан.


Вирус је сада регистрован код њихово 11 деце, па Kармен (15), Фернандо (14), Луиз (12), Хуан Пабло (11), близанци Мигел и Мануел (10), Алваро (8), Ирене (5), Алисиа (4), Хелена (3) и Хосе Мариа (1) не смеју да напуштају кућу.


"У нашем случају, деца су један дан болесна, имају главобољу, непрестано повраћају, па им буде боље. Следећег дана се тога и не сећају", испричао је њихов отац.


Породица је у строгој кућној изолацији, како не би заразили друге, с обзиром на то да их живи много под истим кровом.


Њиховом 14-годишњем сину једино је дозвољено да излази из куће, и то само када иде до апотеке, под условом да носи маску и рукавице.


"Kада нам донесу намирнице, остављају их у гаражи, а мој син оде да их узме", рекао је Хосе Мариа Себријан.


Иначе, Шпанија има највећи број заражених корона вирусом у Европи – до сада је регистровано 124.736 оболелих, од чега 5.537 у последња 24 сата. Укупно је до сада у тој земљи умрло 11.744 заражених.


Према последњим информацијама, у Србији је у последња 24 сата заражено још 148 људи, а петоро је преминуло. Укупно је заражено 1.624 и 44 умрлих од почетка епидемије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације