Помоћ Италији у борби против вируса корона из Москве послата летелицама Ил-76, авиони летели дуже јер Пољска није дозволила прелет: Политика јача од хуманости

Б. ВЛАХОВИЋ

24. 03. 2020. у 18:02

Авиони су морали да прелете дуже око хиљаду километара и у Сочију су узимали гориво

Помоћ Италији у борби против вируса корона из Москве послата летелицама Ил-76, авиони летели дуже јер Пољска није дозволила прелет: Политика јача од хуманости

AP Photo

ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА - МОСКВА

ДОК Руси и Италијани пребројавају војне транспортне авионе у којима стиже помоћ из Москве, огласили су се и они који упозоравају да Пољска прави проблеме око транспорта јер не дозвољава прелет преко своје територије.

Упркос томе што је Италија чланица ЕУ Пољаци нису дозволили прелет руских авиона Ил-76 који су превозили хуманитарну помоћ. Члан Савета федерације Русије Алексеј Пушков је такво понашање пољских власти назвао - подлошћу. Авиони су морали да прелете дуже око хиљаду километара и у Сочију су узимали гориво.

Наравно да би авиони брже стигли да су летели преко Белорусије, Пољске и Чешке.

Да не погоршавају и онако затегнуте односе са Пољском у Кремљу нису коментарисали понашање власти у Варшави. Наводно да Пољска није желела да дозволи прелет јер су сумњали да се у летилицама налази војни терет.


У међувремену, руски званичници међу којима и руски министар одбране Сергеј Шојгу, тестирани су по повратку из Сирије где су у понедељак имали разговоре са председником Башаром Асадом.Саопштено је да нико није био заражен.

Настављено је и тестирање свих особа који долазе у директан контакт са председником Путином.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (11)

Predrag Ivankovic

24.03.2020. 19:08

Sramota da u ovakvoj situaciju kakva je trenutno u Italiji neko zabrani prelet preko svoje zemlje avionu koji nosi humanitarnu pomoc a znajuci da tamo negde neciji zivot zavisi od toga.Gospodo politicari iz Poljske stvarno ste dotakli dno.

tom

25.03.2020. 11:40

@Predrag Ivankovic - Pokondirane tikve, do skora prosili za jednu črvenu i kod nas i kod Rusa a danas glume gospodu. Uostalom i njih je zakačila korona a njihovi novi saveznici su im poslali četres hijlada vojnika pomoći.

Stavra

24.03.2020. 19:30

Divan primer zajednistva unutar EU. Ako imamo makar malo dostojanstva i ako dovoljno postujemo sebe mislim da ne bi bilo dobro za nasu drzavu da bude u ovakvom drustvu. 4 rajh je u punom zamahu.

Овамо неко

24.03.2020. 20:12

@Tamo Neko - А 'Муриканци нешто, сем бомби и санкција?

Zorana

24.03.2020. 22:23

@Tamo Neko - Zar ce obicnom smrtniku objasnjavati politiku? Zar ti nije palo na pamet da su se dogovorili; Kinezi neka pomazu Srbiji a Rusi Talijanima. Najbolje da tebi I meni objasnjavaju. Iza ovog virusa sledi nesto ozbiljnije.

Miki-Zg

24.03.2020. 21:30

Dok Rusi ,Kinezi ,Kubanci -svi u sankcijama Zapada ,pomažu Talijanima ,Španjolcima ,Francuzima itd. vidimo kako se ponašaju EU fašisti ,a Ameri šalju 40-50 000 vojnika na ruske granice za vježbu : Odbrana Evrope 2020 !

Гојко

24.03.2020. 23:02

Za manje od 48 sati 14 ruskih transportera Il-76 je stiglo na rimski vojni aerodrom Pratica di Mare,i doneo mnogo potrepstina za suzbijanje virusa a stiglo je i oko 100 vojnih virusologa i epidemiologa.Avioni su leteli prekoCrnog mora,Istanbula,Grcke i Albanije.Rumuni i Bugari / po zahtevu SAD/ nisu dozvolili prolaz medicinskom konvoju iz Nemacke,za Iran.