Пао историјски договор: Боливија иде на нове изборе

Танјуг

15. 11. 2019. у 11:49

Пао историјски договор: Боливија иде на нове изборе

Фото: Depositphotos

Председница Сената Моника Ева Копа Мурга из Моралесовог "Покрета за социјализам" рекла је да је постигнут договор за одржавање нових избора
Привремена влада Боливије и посланици из странке бившег председника Ева Моралеса постигли су договор о организовању нових избора, који би могао да помогне у решавању политичке кризе тој земљи настале након што је Моралес поднео оставку.

Прочитајте још: Боливијска сенаторка Ањес себе прогласила председницом

Председница Сената Моника Ева Копа Мурга из Моралесовог "Покрета за социјализам" рекла је да је постигнут договор за одржавање нових избора, после вишенедељених протеста, који су довели до оставке Моралеса.

"Данас је историјски дан, дан када смо успели да постигнемо договор између опозиције и владе с јединим циљем да се нови избори одрже што је пре могуће, да се постигне мир у земљи и, изнад свега, одбрани демократија", навела је она.

Прочитајте још: Срушио Моралеса: Ко је Бранко Маринковић за кога бивши председник тврди да по југославенском рецепту жели да цепа и Боливију?


Привремена председница Боливије Жанине Ањез раније је наговестила да жели да поправи односе са странком Моралеса, али је нагласила да сам Моралес не може да се кандидује на новим изборима, иако он тврди да је још председник будући да парламент тек треба да прихвати његову оставку.

Он је из Мексика, где му је пружен азил, позвао Уједињене нације, а посебно папу Фрању, да посредују у политичкој кризи која потреса земљу након онога што је назвао државним ударом.

У Боливији су хиљаде његових присталица демонстрирале у знак подршке његовом повратку у земљу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Мица Хаубица

15.11.2019. 20:17

Глобалистички империјалисти допуштају социјалистима да граде инфраструктуру неке земље, а затим уђу и искористе је.