Руси заузели америчку војну базу: Специјалци се раштркали из хеликоптера, траже замке (ВИДЕО)

Novosti Online

15. 11. 2019. у 11:02

Руси заузели америчку војну базу: Специјалци се раштркали из хеликоптера, траже замке (ВИДЕО)

Фото: Youtube screenshot

Одлазеће америчке снаге очигледно су покушале да оставе што је могуће мање, пошто је виђено десетине камиона како евакуишу терет
РУСКА војна полиција и стручњаци за деминирање преузели су контролу над аеродромом у северној провинцији Алепо, који су напустиле америчке снаге.

Донедавно, ваздухопловна база Сирин била је један од највећих војних објеката које су америчке снаге илегално заузеле у Сирији, али убрзо је напуштена након што је амерички председник Доналд Трамп објавио да САД немају разлога да остану у региону, осим за "обезбеђивање нафте", наравно.

Прочитајте још: Амерички лист: Бомбардери Б-52 код руских војних база — „смртоносна игра" 

- Ушли смо и ставили унутрашњи и спољашњи периметар под стражу. Постављени су и стационарни положаји. Сада екипе за уклањање мина пролазе кроз сваку зграду, проверавајући да ли постоје експлозивна средства или изненађења остављена за нас - рекао је припадник руске војне полиције за телевизијски канал Министарства одбране Русије "Звезда".

Одлазеће америчке снаге очигледно су покушале да оставе што је могуће мање, пошто је виђено десетине камиона како евакуишу терет, док су то подручје неколико дана потресале експлозије.

Али много тога је остало нетакнуто, попут теретане, и што је најважније, неасфалтирани, али још увек веома значајан аеродром. Руска војска планира да напуштену америчку базу претвори у центар за дистрибуцију хуманитарне помоћи и тамо оснује локални огранак центра за помирење.

(Vostok.rs)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)

mesa

15.11.2019. 12:23

sta kazes zauzeli bazu pa amerikanci napustili i ovi sad zauzeli ja pomisi ovi napali i zauzeli a ono oni otisli da ciste bazu

Гојко

15.11.2019. 15:07

@realist - Kurdska agencija ANHA je objavila sliku američkog C-130 u poslednjem letu sa ovog aerodroma Sarrin,kako odvozi poslednjih 50 US vojnika.

Opet taj senzacionalizam...

15.11.2019. 16:03

To je bivši aerodrum sirijske vojske, nakon povlačenja SAA zauzeli su ga ameri i koristili kao bazu, sad je obrnuta stvar sa rusima.