Асад открива дупле стандарде: ЕУ се плаши избеглица док подржава хиљаде терориста у Сирији

Танјуг

09. 11. 2019. у 17:44

Асад открива дупле стандарде: ЕУ се плаши избеглица док подржава хиљаде терориста у Сирији

Сиријски председник Башар Асад Фото SANA via AP

Сиријски лидер тврди да би највећа брига Европске уније требало да буду "стотине хиљада џихадиста са којима је у савезу"
У ексклузивном интервјуу за руску ТВ РТ, сиријски председник Башар Асад рекао је да је страх европских народа да ће им Турска послати избеглице лицемеран, и оптужио ЕУ да наставља да спонзорише тероризам у Сирији.

Прочитајте још: САД оптужују Сирију и Русију за нападе на болнице

Сиријски лидер тврди да би највећа брига Европске уније требало да буду "стотине хиљада џихадиста са којима је у савезу", а не избеглице из Сирије које турски председник Реџеп Тајип Едоган прети да ће пустити.

"Како се можете бојати тих неколико милиона, који су већином умерени и међу којима је мало терориста, док директно подржавате на десетине, можда и стотине хиљада терориста у Сирији и не бојите се да ће се они вратити у ваше земље?", упитао је Асад.

Асад је у интервјуу за РТ навео да би међу онима који су побегли из ратом растрзане Сирије могло бити екстремиста, али да већина избеглица не представљају претњу за разлику од ојачаних џихадиста који могу окренути против својих покровитеља.

Однос ЕУ и Турске, Асад је оценио као однос љубав-мржња. Напоменуо је да иако ЕУ "мрзи“ турског лидера, европске земље не могу ништа осим да послушају шта има да каже.

Заправо, однос између Ердогана и ЕУ је комплексан: мрзе га, али га желе, рекао је Асад.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Srbija

09.11.2019. 18:32

Više se boje nego što ga mrze, vojno je ojačo dosta tako da ih je više strah nego mrznja

драгана

10.11.2019. 16:40

@Srbija - Ima Rusiju iza sebe. Dakle, rat je između Rusa i Amerikanaca.I sa raznim saveznicima ovih drugih.

Mikiboy

09.11.2019. 18:48

Americki poltroni vode EU politiku pa zato to i nije u interesu Evropskih zemalja.Ameririka sve radi da oslabi Evropu da bi ovi bili poslusni ali time sece granu na kojoj sedi.U finalu Evroazija i resili smo pitanje Kosova.