Песков: Русија неће штити Курде ако се не повуку; Могуће нерегуларностри у спровођењу меморандума

Танјуг

25. 10. 2019. у 17:21

Песков: Русија неће штити Курде ако се не повуку; Могуће нерегуларностри у спровођењу меморандума

Фото Танјуг / АП

Могуће је да постоје неке нерегуларности у примени руско-турског меморандума о Сирији, изјавио је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков, додајући да ситуација не може да се стабилизује преко ноћи
Могуће је да постоје неке нерегуларности у примени руско-турског меморандума о Сирији, изјавио је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков, додајући да ситуација не може да се стабилизује преко ноћи.

"Наравно да не можемо да искључимо одређене нерегуларности у првим фазама, ситуација је веома тешка и не може да се стабилизује преко ноћи. Ми ипак радимо детаљно и тешко", рекао је Песков.

Он је навео да Русија тренутно распоређује снаге и опрему, као и припаднике сиријске пограничне војске и њихову опрему у одређена подручја.

То је позитиван фактор и показује да спроводимо конкретне акције у складу са меморандумом", рекао је Песков, преноси Тасс.

Он је навео да су руске снаге успоставиле контакте са представницима Курда , како би био обезбеђен процес њиховог повлачења.

"Ако се курдске јединице и опрема не повуку из будуће безбедне зоне, погранична стража и наша војна полиција неће стајати између њих и турских снага у тој зони, Онда ће, нажалост, курдске јединице бити остављене саме са турском војском", истакао је Песков.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)