Невреме доноси нове проблеме Европи

Танјуг

27. 07. 2019. у 10:50

Невреме доноси нове проблеме Европи

Фото Тањуг/АП

Након што је рекордни талас врућина почео да попушта, Европа је суочена са новим проблемима, с обзиром да су наступиле олујне непогоде са градом које су омеле авионски и железнички саобраћај

Након што је рекордни талас врућина почео да попушта, Европа је суочена са новим проблемима, с обзиром да су наступиле олујне непогоде са градом које су омеле авионски и железнички саобраћај широм Велике Британије и у деловима Француске, и довеле до прекида чувене бициклистичке трке Тур де Франс.


После вишечасовних рестрикција у авионском саобраћају у британском авио-саобраћају, Национална служба за контролу ваздушног саобраћаја (НАТС) објавила је у петак да су се створили безбедни услови да он буде поново нормализован.


Британски контролори су, поред потешкоћа због временских услова, морали да због техничких проблема унутар саме НАТС приземљују поједине летове, преноси АП.


Упркос смањењу рекордних температура, због прегрејавања шина и самих материјала на возовима дошло је и у петак до кашњења широм Британије, као и на возовима "Јуростар" који саобраћају из Париза, где је у четвртак забележена највиша темпертура икада измерена у том граду - 42,6 степени Целзијуса.


Организатори Тур де Франса суочили су се са великим проблемима, јер су морали да зауставе 19. етапу такмичења због снега и бујице на путу код области Тињес у Алпима.


Багерима и осталом механизацијом покушавају да уклоне блато и наносе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације