Најмање девет мртвих у бомбашком нападу исламских екстремиста у Сомалији

Бета

22. 05. 2019. у 19:09

Најмање девет мртвих у бомбашком нападу исламских екстремиста у Сомалији

AP Photo

У самоубилачком бомбашком нападу исламских екстремиста у Могадишу данас је погинуло најмање девет особа, међу којима је бивши министар спољних послова Сомалије, саопштила је полиција
У самоубилачком бомбашком нападу исламских екстремиста у Могадишу данас је погинуло најмање девет особа, међу којима је бивши министар спољних послова Сомалије, саопштила је полиција.

У експлозији аутомобила-бомбе у близини председничке палате повређено је више од 13 људи, а већина погинулих су војници, навела је полиција.


Бивши шеф дипломатије Хусеин Елабе Фахије који је погинуо у експлозији био је саветник актуелног председника Сомалије Мохамеда Абдулахија Мохамеда Фармађа. Одговорност за напад у Могадишу преузела је сомалијска екстремистичка побуњеничка група Ал-Шабаб, наводећи да су на мети била возила са владиним званичницима.


Прочитајте још: Могадиш: У нападу више од 300 мртвих, 300 рањених


Аутомобил-бомба је експлодирао код безбедносног пункта у близини председничке палате док су војници вршили безбедносне провере возила на главном путу.


Ал-Шабаб, група повезана с Ал Каидом, често изводи бомбашке нападе у Могадишу близу председничког комплекса и у хотелима у којима често бораве званичници владе и странци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације