Сутра откривање тајних докумената о убиству Кенедија

Танјуг

25. 10. 2017. у 20:45

Сутра откривање тајних докумената о убиству Кенедија

AP Photo/Jim Altgens, File

Откривање тајних докумената о убиству америчког председника Џона Фицџералда Кенедија очекује се сутра, али експерти сматрају да највероватније неће садржати нека велика открића
Откривање тајних докумената о убиству америчког председника Џона Фицџералда Кенедија очекује се сутра, али експерти сматрају да највероватније неће садржати нека велика открића или зауставити теорије завере о том злочину.

Комисија која је истраживала убиство 46-годишњег харизматичног председника, 22. новембра 1963. године, закључила је да га је убио бивши стрелац прве класе америчке Морнарице Ли Харви Освалд и да је у томе био сам, преноси АФП.

Прочитајте још: Трамп одаје тајне Кенедија

Како су агенције претходно известиле, амерички председник Доналд Трамп изјавио је прошле недеље да је одобрио откривање преосталих 3.100 фајлова о овом случају - на десетине хиљада, можда чак и стотине хиљада докумената.

"Председник сматра да би ова документа требало да буду доступна у интересу потпуне транспарентностил, осим, ако супротно не одлуче агенције које се баве националном безбедношћу", саопштила је Бела кућа.

Прочитајте још: Да ли ћемо сазнати тајне о убиству Кенедија, зависи од Трампа

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

goran

26.10.2017. 08:34

Pa imali su 54 godine da prilagode istinu plasiranoj priči, zašto bi sada "isplivalo"nešto drugo?

Eki

26.10.2017. 20:29

Ma da, "sigurno" ce istina tek tako izaci na videlo. I sto su je do sada skrivali americki zvanicnici? Da nisu opet rusi krivi? Saudijska arabija? Severna Koreja je verovatno. Ne verujem NISTA sto dolazi od strane Americkih medija i politicara. Nista, niente, nada.... niks.