Из Либије евакуисано око 150 држављана Малија

Бета

27. 03. 2016. у 17:17

Мали је из Либије евакуисао 146 својих држављана, међу којима и 17 жена и 30 деце, због погоршања безбедносне ситуације у тој земљи

Из Либије евакуисано око 150 држављана Малија

Илустрација

Мали је из Либије евакуисао 146 својих држављана, међу којима и 17 жена и 30 деце, због погоршања безбедносне ситуације у тој земљи, пренела је агенција Франс прес.

Специјални авион који је изнајмила малијска влада слетео је синоћ у престоницу Бамако.

"Нисмо били безбедни у Либији, тамо су нас хапсили и вређали због тога што смо црнци, и веома смо срећни што смо се вратили у Мали", изјавио је Уму, који је евакуисан заједно са његовим петогодишњим сином.

Многи евакуисани држављани Малија потврдили су да су у Либији били ухапшени, међу којима и Дауда Женепо, који је новинарима рекао да је ухапшен на путу до продавнице и да је у затвору био злостављан.

Евакуисани држављани Малија рекли су да су у Либији затварани због наводног тероризма и да им је полиција тражила документа, оптужујући их да су повезани са Исламском државом.

У Либији 2014. године траје сукоб између две ривалске владе, једне са седиштем у Триполију, коју подржава происламистичка коалиција Фаџр Либија, и друге на истоку земље, коју подржава парламент.

После свргавања бившег вође Моамера Гадафија 2011. године, Либију потресају оружани сукоби које Исламска држава користи како би преузела контролу у земљи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације