Нестали лађар пронађен мртав: Препознао га брат, чека се обдукција

NovostiOnline/Љ.П.

среда, 03. 06. 2020. у 10:15

Нестали лађар пронађен мртав: Препознао га брат, чека се обдукција

Фото Facebook УПЛС

У Новом Саду завршена потрага за Марком Палежевићем (22) из околине Шапца

ПОТРАГА за Марком Палежевићем (22), из околине Шапца, завршена је. Млади лађар, за којим се трагало од 29. маја у Новом Саду, у среду је у поподневним сатима пронађен мртав. Његово тело су на левој обали канала Дунав-Тиса-Дунав, недалеко од Клисанског моста, пронашли полицајци и одмах о томе обавестили породицу.

На телу овог младића, како сазнајемо, није било видљивих повреда. Обдукцијом, која ће бити обављена у Институту за судску медицину, утврдиће се тачан узрок смрти. Лађар је иза себе оставио супругу и двоје малолетне деце.

Породица Палежевић не може да се помири са суровом истином да је остала без Марка. Надали су се да ће се однекуд јавити, а уместо тога, стигла им је црна вест.

- Речено нам је да ћемо у четвртак пре подне моћи да преузмемо тело - каже Марков рођени брат Данијел. - Ништа не знамо, док се не заврши обукција. Остаје нам само да чекамо. Мајка и братовљева супруга су у тешком стању, а отац, иначе срчани болесник, засада се некако држи.

Брод "Апатин 1", на ком је Палежевић био члан посаде од фебруара, у Нови Сад је пристао 29. маја око 16 часова. Док су чекали ред за истовар, Марко је са још једним колегом сишао са брода, како би отишли у град у куповину. Последњи пут је виђен у новосадском насељу Клиса, а код бензинске пумпе у том насељу снимиле су га сигурносне камере по повратку из једне кафане.

У потрази за Марком, како нам је испричао Данијел, отишли су и у ту кафану. Тамо су им, према његовим речима, потврдили да је он ту био извесно време. Испричали су и да је Марко седео са конобарицом и власницом, да би се, када је њима дошло друштво, преместио за други сто.

За столом му се, наводно, придружио један младић, кога нико из локала не познаје. Према њиховом сведочењу, Марко је из кафане изашао пре поноћи. Од тада му се губио сваки траг.

ОТИШАО У СУПРОТНОМ СМЕРУ

ПРЕМА Данијеловим сазнањима, Марко је по изласку из кафане отишао у супротном смеру од места где је брод био усидрен. Где се упутио и због чега, остаће енигма. Такође, не зна се да ли је био с неким у друштву.

Коментари (1)

GARGAMEL

03.06.2020. 11:56

Žao mi je.Nisam znao da imamo toliko mornara i lađara s druge strane to zanimanje će postati deficitarno.