Драгољуб Дацко Јовановић, из села Стануловићи у оптшини Брус на административној линији са Косметом сахрањен је данас поподне на сеоском гробљу код места звано Храст. Јовановић је преминуо у нишком КБЦ где је протекле недеље пребачен из Клиничког центра у Косовској Митровици а где је последњих месец дана као бубрежни болесник довожен три пута недељно возилом Хитне помоћи из Лепосавића.

Иако је просторно живео у селу на подручју општине Брус, Јовановић се лечио у општини Лепосавић где је био пријављен због близине а у засеоку Трешњица живео је са мајком Јованком где је њихово домаћинство једино у том засеоку док је и село Стануловићи углавном ненасељено.


Иако се лечио на Космету због близине, тело Јовановића из капеле нишког КБЦ преузело је данас ЈКП из Бруса које је и по свим прописима обавило сахрану којој због самоизолације није присуствовала његова мајка а која не престаје да кука за преминулим сином поготову што је пре тридесет и нешто година остала без још једног детета, сина који је због тумора на мозгу преминуо у седмом разреду основне школе у Лепосавићу.