СЛОБОДАНА Здравковића (76), чије је беживотно тело пронађено у једној од соба његове куће у Поп Лукиној улици 24 у Зајечару, са више удараца металним предметом по целом телу, усмртио је, како сада ствари стоје, један починилац, кога је жртва, по свему судећи - познавала.

- Како смо чули, убица је, буквално, унаказио Здравковића - испричале су нам комшије. - Злочинац је врло добро знао да је Слободан стекао девизну пензију, радећи у фабрици у немачком Зингену где је склапао делове за "мерцедесе".

Комшије су чуле од полиције да су руке несрећног пензионера биле везане на леђима, као и да му је преко усана била залепљена селотејп трака.

Прочитајте још - Ужасан призор у Зајечару: Мушкарац нађен мртав са ВЕЗАНИМ РУКАМА

- Круже разне приче, али је сигурно да је Здравковић убијен из користољубља - настављају комшије. - Слободан је имао позамашну пензију, неколико кућа у дворишту у Поп Лукиној улици и кућу на Грлишкој реци.

Убијени пензионер је живео сам и често је, путем радија, давао огласе да тражи жену. Комшије кажу да су чуле да је обављена датељна преметачина свих просторија у дому Здравковића, али им није познато да ли је ишта однето.

Славољуб је из два брака имао четворо деце. "Новости" су у четвртак ступиле у контакт са његовим најстаријим сином, али он није желео да даје изјаве за медије.

- Чињеница је да нисам био у најбољим односима са оцем - казао нам је кратко Здравковићев син. - Међутим, све док се не заврши истрага, не желим да дајем било какве изјаве.

Полиција интензивно трага за починиоцима овог злочина, а наложена је и обдукција, коју би требало да обаве стручњаци нишког Завода за судску медицину.