ПРИПАДНИЦИ Министарства унутрашњих послова у Сомбору ухапсили су В. Ж. (42) из Сомбора због постојања основа сумње да је извршио кривично дело убиство.

Како је саопштено, он се сумњичи да је 13. јануара ове године, у Првомајском булевару у Сомбору, насрнуо на младића (28) који је у том тренутку био у шетњи са оцем и ножем му задао две убодне ране. Од задобијених повреда младић је преминуо.

Осумњиченом је одређено задржавање у трајању до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву.

Подсетимо, трагедија се догодила само дан након што је Марко Ђуровић прославио 28. рођендан.

- Ишли смо Првомајским булеваром, када је Марко рекао да хоће да сврати у апотеку, да узме сируп против кашља. Било је око 18.30 - испричао је Драган Ђуровић, отац настрадалог младића.

Чим је младић изашао из апотеке, по речима оца, испред њега се појавио непознати мушкарац са капом на глави, и мрмљајући, пришао Марку, који га је мало одгурнуо у страну, не слутећи шта ће га након тога задесити.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Само је рекао "Тата, овај ме убоде" и тек када је пао угледао сам нож у рукама убице: Потресна исповест оца Марка Ђуровића, убијеног дан после прославе рођендана

- Био је мрак и пала је магла, па нисам добро видео шта се дешава, али када сам хтео да помогнем сину, он ми је рекао: "Тата, овај ме убоде ножем, чувај се". Тек тада сам угледао нож у рукама убице. Из џепа сам узео мобилни телефон да позовем хитну помоћ и полицију, да помогнем сину, а он је покушао да уђе у апотеку. Није стигао до врата, пао је на асфалт.

Екипа Хитне помоћи, која је брзо стигла, безуспешно је покушавала да реанимира младића. Убрзо је преминуо услед тешке повреде нанете са више убода ножем.