Година од паљења куће новинара из Гроцке: Симоновић износи одбрану

Ј. Д. Љ. - Ј. И.

12. 12. 2019. у 06:13

Година од паљења куће новинара из Гроцке: Симоновић износи одбрану

Милан Јовановић на згаришту куће,фото Н.Скендерија

- Убеђен сам да је до сада било опструкција. Надам се да ће коначно свако рећи шта има и верујем да ће суд довести поступак до краја - каже за "Новости" Милан Јовановић

ПРЕД Другим основним судом у Београду, за четртак је заказан наставак главног претреса бившем председнику општине Гроцка Драгољубу Симоновићу и још тројици оптужeних за паљење куће новинара Милана Јовановића из Гроцке, тачно пре годину дана, на данашњи дан. Симоновић и остали у четвртак треба да пред судом изнесу своје детаљне одбране.

- Убеђен сам да је до сада било опструкција. Последњи пут није дошао један од оптужених. Надам се да ће коначно свако рећи шта има, па и ја, и верујем да ће суд довести поступак до краја - каже, за "Новости", Милан Јовановић.

Бивши председник општине Симоновић, који се терети за подстрекивање на паљење куће новинара, на почетку поступка негирао је кривицу. Александар Маринковић, Игор Новаковић и Владимир Михаиловић, који се терете за тешко дело против опште сигурности, делимично су признали дело, али ће своје верзије догађаја изнети током одбране.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - "НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Траже осам година затвора за СимоновићаДруго основно јавно тужилаштво затражило је максималну казну од осам година затвора за бившег председника општине Гроцка, за окривљене Владимира Михајловића и Игора Новаковића пет година, а за Александра Маринковића казну затвора у трајању од шест година.

Иначе, Бојана Цветковић Шијацки је раније признала кривицу за саучешће у паљењу куће Милана Јовановића, склопила споразум са тужилаштвом, и издржала казну од шест месеци кућног затвора.


Драгољуб Симоновић, фото Т.Валић

Новинар тврди да је све ово последица покушаја застрашивања и освете Симоновића због низа објављених текстова о наводним злоупотребама првог човека Гроцке.


ПРИЈАВЕ

ОД паљења куће до данас, бивши председник општине Гроцка поднео је чак 16 пријава за клевету против Милана Јовановића и Жељка Маторчевића, власника портала "Жиг инфо".


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

vaki mail

12.12.2019. 08:05

proslo je mnogo vise godina od paljenja kuce Avramu Izraelu poznatijem iz 1999 kao licu koje nas je obavestavalo o vazdusnoj opasnosti za vreme nato agresije naime kuca je upaljena u visnjickoj banji ni do danas nista jer to pravna drzava srbija