Житељи Сонте, код Апатина, у уторак су били у шоку због вести о смрти бебе у септичкој јами и сумње да је њихова суграђанка Сабрина одговорна за ову трагедију. Комшије ове породице из Пионирске улице, са којима смо у уторак разговарали, не могу да поверују да је мајка на моструозан начин убила своје тек рођено дете.

- Нисмо могли ни да слутимо шта је урадила, али смо знали да је била трудна и требало је да се породи - каже жена коју смо затекли у близини Кристојанове и Сабринине куће. - Очигледно је Кристијан, када се вратио и затекао жену која више није била трудна, а бебе нигде није било, посумњао на најгоре.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Муж није био код куће, већ им је преминуло једно дете: Ово је мајка осумњичена да је бацила бебу у септичку јаму (ФОТО)

Апатинска полиција ухапсила је Сабрину Н. (25) због сумње да је своје тек рођено дете бацила у септичку јаму у дворишту куће у Пионирској улици у Сонти. Истрага треба да покаже да ли је беба умрла при рођењу или ју је Сабрна усмртила и пре три недеље бацила у јаму.

Случај је полицији пријавио супруг осумњичене, Кристијан Н., који у том тренутку није био код куће, већ на теренском послу у Мађарској. Да трагедија буде већа, ова породица је пре само два месеца остала и без старијег детета, једноипогодишњег С. Н. који је, како се претпоставља, преминуо од упале слепог црева.

Мештани Сонте у уторак нису били расположени да више говоре о овој трагедији, бар не под именом и презименом.

- Они су помало чудна породица и није ми јасно зашто рађају децу ако их не желе - говоре комшије. - По лепој кући види се да су добро ситуирани, јер Кристијан одлази у Мађарску да ради и тамо лепо зарађује. Прича се да њих двоје живе свако својим животом.

ОНЕСВЕСТИЛА СЕ КАД ЈЕ ЗАПЛАКАЛО

Сабрина је, наводно, рекла у полицији да је беба била жива када се родила, али да се она онесвестила чим је дете заплакало.

- Када сам дошла себи, беба више није давала знаке живота - наводно је рекла Сабрина после хапшења. - Није се мрдала. Онда сам узела ћебе, ископала рупу поред септичке јаме и кроз њу убацила бебу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Мајка (25) бацила бебу у септичку јаму: Чедоморство код Апатина, дете нађено без знакова живота!

ОБДУКЦИЈА

Према незваничним информацијама, тело бебе је бачено у јаму пре три недеље, а тачан узрок смрти новорођенчета показаће резултати обдукције у Клиници за судску медицину у Новом Саду.

Сабрина са Кристијаном и сином / Фото Фејсбук