Подигнуте оптужнице против шест особа у случају убиства Оливера Ивановића

Новости онлине/ Агенције

02. 12. 2019. у 13:43

Подигнуте оптужнице против шест особа у случају убиства Оливера Ивановића

Фото ФоНет Љиљана Стојановић

Косовско специјално тужилаштво поднело је Основном суду у Приштини оптужнице против шест лица Н. С., М. Р., С. А., Д. М., З. Ј. и Р. Б. у случају убиства Оливера Ивановића

ПРИШТИНА - Косовско специјално тужилаштво подигло је данас оптужнице против шест особа, које се терете за умешаност у убиство Оливера Ивановића.


Оптужнице су, пренела је приштинска Коха, подигнуте протв Н.С., М.Р., С.А., Д.М., З.Ј., Р.Б. због кривичних дела „учешће или организација организоване криминалне групе“, „злоупотреба службеног положаја или овлашћења "," помоћ у извршењу кривичног дела тешког убиства "," неовлашћено поседовање, контрола или поседовање оружја","откривање службене тајне", "злоупотреба службене дужности у саизвршењу" и „манипулација доказима, у саизвршилаштву“.


Према саопштењу тужилаштва, оптужени Н.С., М.Р. и Р.Б., су у притвору, док су тројица у бекству и за њима су издате међународе потернице.


Наводи се и да ова наводна криминална група није формирана случајно, већ да делује од 2011. године.

Подсетимо, "Kosovo online" је пре десетак дана известило да је косовски специјални тужилац Суљ Хоџа подигао оптужнице против Недељка Спасојевића и Марка Рошића за помагање у убиству Оливера Ивановића.


У образложењу оптужнице, како је портал навео, наводи се да су "Спасојевић и Рошић оптужени за помагање у убиству Ивановића по налогу Милана Радоичића". Такође, пише и да су оне послате на превод и да ће бити званично објављене наредних дана.


За разлику од њих двојице, против Милана Радоичића није подигнута оптужница. Иначе, Рошић и Спасојевић су ухапшени пре годину дана током акције РОСУ на северу Косова и Метоније.

Оливер Ивановић убијен је испред седишта Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" у северном дијелу Косовске Митровице 16. јануара прошле године, са шест хитаца испаљених из, како се сумња, возила у покрету.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Sve se tajne saznaju

02.12.2019. 16:33

Sasvim je sigurno da ubica nije iz redova Albanaca, jer su mogli nesto da urade dok je bio u zatvoru, a nisu. Oliver je bio dobar, covek, rodoljub, poligloga, obrazovan, castan. Dobro je saradjivao sa svima sa kim se moglo. Oliver je nagovestio ime ubice u jednom intervjuu. Posle ubistva Olivera IVANOVICA Kosovo nije isto. Nadjite ubicu u ime Boga i srpskog naroda.