Горан Релић Трта (50) убијен је јутрос у Јужноафричкој Републици. За овог Земунца прочуло се 2009. године када је, заједно са Николом Булатовићем Пиџом (45), до смрти претукао Звонка Пилчевића (37).

Убиство се догодило у ноћи између 15. и 16. августа 2009. године, у Земуну.

Наводно, Трта и Пиџа су до смрти претукли некадашњег власника мјењачнице “Звонце”, ударајући га по глави и телу. Пилчевић је од последица повреда преминуо на лицу места, након чега су осумњичени његово тело убацили у аутомобил, довезли га у Светотројичину улицу у Земуну и избацили на тротоар.

Српска полиција је након само пар дана саопштила да је случај расветљен и расписана је потерница за Булатовићем и Релићем.

Медији су тада писали да је Пилчевић повериоцима дуговао више од милион евра и да полиција сумња да иза смртоносних батина стоји неко коме је требало да врати паре. Пилчевић није био познат полицији и није имао досије.

Из полиције је тада незванично речено да ће тек након хапшења осумњичених бити утврђено да ли је Пилчевић од неког од њих двојице позајмио новац, па су га батинама застрашивали да врати дуг, или су по нечијем налогу претукли Београђанина и за то били плаћени.

Обојица осумњичених и пре убиства били су познати полицији - Булатовић је у Србији одговарао због насилничког понашања и наношења тешких телесних повреда, а Релић се теретио за разна кривична дела.

Осумњичени Булатовић ухапшен је због овог убиства тек девет година касније, тачније 2018. године. Ухапшен је у Колашину где је, како су тада писали медији, мирно живео док се за њим трагало. После хапшења пребачен је у Подгорицу.