УЖИЦЕ – Све наде су пале у воду, у уторак увече на Тари је пронађено беживотно тело за које се предпоставља да је кинеска држављанка Џу Сињуе (21) којој се крајем јуна изгубио сваки траг у Бајиној Башти, надомак поменуте планине. Према првим подацима из истраге, несрећна девојка је извршила самоубиство, пронађена је обешена о дрво у шуми, али ће резултати обдукције показати тачан узрок смрти.


- Тело је пронађено око 30 метара испод пута који повезује Митровац и Перућац. На њему није било видљивих повреда, звери којих на Тари има пуно, га се нису докопале – рекао је „Новостима“ извор из истраге, сугеришући да је тело дуго стајало у шуми пре него што је пронађено.

Тело су после пријаве пролазника пронашли чувари Националног парка Тара, заједно са неколико кинеских држављана који су били укључени у потрагу која је трајала три месеца.

Да је кинеска држављанка нестала, МУП Србије обавестио је јавност 25. јула, проследивши медијима информацију да је она последњи пут виђена у Бајиној Башти 29. јуна, као и фотографију које ја могла помоћи у потрази. Исту информацију проследила је и амбасада Народне Републике Кине, уз молбу да јави свако ко има нека сазнања о њеном даљем кретању.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ТРАГЕДИЈА КОД ЛЕБАНА: Младић извршио самоубиство, пронашла га мајка

Одмах је утврђено је да се она из Бајине Баште телефоном последњи пут јавила родитељима 29. јуна. Они су нестанак ћерке и пријавили, јер се она није вратила кући са туристичког путовања, на које је отишла сама.


Више јавно тужилаштво у Ужицу наложило је обдукцију која ће показати да ли је несрећна девојка пресудила себи, као што се претпоставља, на основу трагова пронађених у шуми поред пута Митровац – Перућац.


У потрази која се завршила тужним сазнањем, учествовали су и родитељи Џу Сињуе, који су допутовали у Србију с надом да ће ћерку пронаћи живу. У потрази су учествовали српска полиција, амбасада НР Кине и чувари националног парка.