БРУТАЛНОСТ У НОВОМ КНЕЖЕВЦУ: Шутирали познаника до смрти

Р. Шегрт

недеља, 22. 09. 2019. у 21:38

БРУТАЛНОСТ У НОВОМ КНЕЖЕВЦУ: Шутирали познаника до смрти

Деда Нандор, бака Маргита и мајка Анита

У Новом Кнежевцу четворица младића убила Мартина Барну (17). Младићу услед јаких удараца у стомак пукла јетра. Oсумњичени у притвору. Тело младића нађено у парку, насилници приведени одмах

Четворица младића из Новог Кнежевца, од којих су двојица малолетници од 15 и 16 година насмрт су претукла друга Мартина Барну (17) из истог места, који је од последица удараца преминуо у парку у том градићу на обали Тисе, на северу Баната.

За смрт младића, који би за два месеца напунио 18 година, полиција је осумњичила и ухапсила М. Д. (19), Ј. Д. (18) и двојицу малолетника из Новог Кнежевца и они су, уз кривичну пријаву, приведени Вишем јавном тужилаштву у Зрењанину и судији за малолетнике Вишег суда у Зрењанину.

Након саслушања, четворици осумњичених за убиство друга одређен је притвор до 30 дана и сва четворица се сумњиче да су починили кривично дело убиство у саизвршилаштву.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: УЖАС У НОВОМ КНЕЖЕВЦУ: Осумњичени да су претукли 18-годишњака на смрт, младићу пукла јетра од силине удараца! (ФОТО)

- Они су осумњичени да су ударцима рукама и ногама задали више повреда седамнаестогодишњем младићу, који је од задобијених повреда преминуо, а чије је беживотно тело пронађено 18. септембра ове године, у парку у Новом Кнежевцу - саопштила је у недељу Полицијска управа у Кикинди.

ПРИЈАВА У АВГУСТУ

Средином августа МУП-у је пријављена туча између покојног Мартина и ухапшеног М. Д. Тада су Мартину констатоване лаке повреде и полиција је по налогу Тужилаштва поднела прекршајну пријаву против М. Д.

Непомично тело младића у парку у центру града, прошле среде ујутро, прва је видела мештанка која је изашла у уобичајену шетњу.

- У парку сам шетала пса и наишла на згрчено тело. Прво сам помислила да поред стазе лежи пијанац, а када сам се приближила, видела сам да је тело модро. Закључила сам да је млађа мушка особа. Позвала сам супруга, а онда смо обавестили полицију.

Претходне ноћи, између уторка и среде, на улици сам чула галаму, чак ми се учинило да вуку неког, али не знам да ли то има везе са убиством, јер сам видела само силуете - препричала је, у шоку, једна комшиница.

- На телу претученог младића није било видљивих повреда, а полиција је посумњала да се ради о насилној смрти, па је тело послато на обдукцију.

Истовремено је посумњала и ко би могао да буде извршилац, јер је полиција дошла до сазнања да су управо четворица осумњичених последњи пут виђена са Мартином. Полиција је већ у току дана расветлила све околности ове несреће, али су се чекали резултати обдукције која је показала да је младићу услед удараца у стомак пукла јетра - сазнајемо од извора блиских истрази.

Преминули Мартин Барна живео је са мајком Анитом, дедом Нандором и баком Маргитом Немет, јер су му родитељи разведени.

- Иста група младића је претукла Мартина и дан раније, као и пре месец дана, када је задобио повреде главе, па је био у болници у Сенти. Тада су га спасли људи који су истрчали из локала у центру града. Обраћали смо се полицији, али га нису га заштитили. Сада смо само добили фотокопију налаза обдукције из Новог Сада, а шта се тачно десило, сазнали смо више незванично - тврди Нандор Немет, деда убијеног младића.

САХРАНА

Настрадали младић Мартин Барна сахрањен је у петак, 20. септембра, на католичком гробљу на Обилићеву у Новом Кнежевцу. Истрагу о овој трагедији и околностима које су до ње довеле води Више јавно тужилаштво у Зрењанину.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
ТУЧА У КРАГУЈЕВЦУ: Ухапшена девојка која је напала тинејџерку

РАНИЈИ НАПАДИ

- Познавао сам Мартина, јер са његовом мајком Анитом радим десетак година. Он је био добрео дете, понекад мало несташан. Знао сам да га је та група младића нападала и тукла и раније. Група ухапшених младића веома је проблематична већ годинама, а овог лета су били изразито насилни и претукли су неколико момака - тврди Горан Бибин.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

Dobrica Dobrić

22.09.2019. 22:26

Zašto se čuditi pogledajte naslove novina mržnja se pravi samo smo mi u pravu Srbi su Božiji narod i naravno Rusi ostali niko ne valja

Bor

23.09.2019. 17:03

@Dobrica Dobrić - Dobrica, lupate najveće gluposti! Takvih bandi maloljetnika ima u cijelom svijetu, bilo i bit će. Nigdje manjine nisu tako zaštićene kao u Srbiji! Kako je Srbima u ostalim dijelovima bivše JU? Da li je moda ili navika optuživati uvijek Srbe? Čudi me samo, zašto je nesrećnik išao sa tom grupom, kada je već od njih bio tučen? Ovdje je zakazao kućni odgoj.

драгана

23.09.2019. 17:39

@Dobrica Dobrić - Kakav je ovo komentar?Zar Srbi ne stradaju i ne bivaju pretučeni samo zato što su Srbi? U ovom slučaju nije precizirao da je motiv prebijsnja na osnovu pripadnosti veri ili narodu.

Šumadinac BRE

23.09.2019. 00:15

Eto sad lepo po 10 god robije svima...pa nek budu izuzdtno nasilni iza resetaka...svaka druga presuda je sramna