Епилог свирепог злочина у Породину: За убиство старице осуђен на 40 година затвора

Д. Н.

13. 09. 2019. у 14:44

Епилог свирепог злочина у Породину: За убиство старице осуђен на 40 година затвора

ФОТО: Д. Новковић

Оптуженом је увећана првостепена казна од 30 година, јер је већ починио једно убиство у околини Велике Плане, за које је био осуђен на 15 година
Правоснажном пресудом Апелационог суда у Крагујевцу, Горан Микуљевић (48) из Смедеревске Паланке осуђен је на 40 година затвора за тешко убиство Христине Илић (81) из Породина, извршено у септембру 2017. године.

Овим је Апелациони суд, на жалбу Вишег јавног тужилаштва, преиначио првостепену казну Вишег суда у Пожаревцу, којом је оптужени осуђен на 30 година затвора. До преиначења је дошло јер је он већ извршио једно убиство, у околини Велике Плане, за које је осуђен на 15 година затвора.


Свирепи злочин догодио се 30. септембра 2017. године, у породичној кући покојне Кристине у којој је она била сама,
јер је снаја, удовица њеног сина, тих дана била у бањи Трепча. Беживотно тело старице пронашли су њен други син и унук, и одмах позвали полицију.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -
УБИСТВО ЈЕЛЕНЕ МАРЈАНОВИЋ: Зоран од убице може да постане саучесник?

Тело несрећне жене било је у локви крви, јер је имала више убода ножем у врат и по телу, а преко уста јој је била залепљена селотејп трака. Према налазима обдукције, старица је издахнула тек након бекства нападача, услед крварења из многобројних рана.

Мотив овог злочина било је користољубље, јер је оптужени из куће убијене, за коју је знао да је девизна пензионерка, однео извесну количину девиза и златног накита. Ухапшен је три месеца након убиства, захваљујући ДНК траговима и снимцима са надзорних камера.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Bice Bolje

13.09.2019. 16:10

Apelacioni sud u Kragujevcu je najvece zlo mito i korupcija nevolim da cujem ua njih i njihova imena kupuju se i prodaju za 100 eura to znam licno osetio sam na svojoj kozi.