МУЧНА драма у селу Коњух код Крушевца догодила се у четвртак касно по подне, када је мештанин Б. С. (56), како се сумња, покушао да обљуби непокретну старицу (73). Како незванично сазнају "Новости", несрећна жена је усред блудничења пала с кревета, а ко зна како би страдала да гнусно иживљавање није прекинула њена ћерка, која се вратила кући.

Крушевачка полиција брзо је реаговала и ухапсила мештанина Коњуха због постојања основа сумње да је извршио кривично дело обљуба над немоћним лицем у покушају.

- Он се сумњичи да је покушао да обљуби седамдесеттрогодишњу непокретну жену у њеној кући - наводе у ПУ Крушевац. - По налогу вишег јавног тужиоца, осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова.

Прочитајте још - Обљубио старицу и осуђен на три године

Према незваничним сазнањима "Новости", жртва и осумњичени су прве комшије.

- Старица је лежала на кревету, јер је непокретна, а Б. С. је покушао да је обљуби тако што је кренуо да је додирује по интимним деловима тела - износи извор "Новости". - Жена, иначе, живи са ћерком, која у кобним тренуцима није била код куће. Несрећна жена је чак пала с кревета... Све је пријавила ћерка, која је, када је дошла кући, затекла комшију. И она и жртва су у великом шоку. Осумњичени мушкарац нема иза себе криминални досије.

Б. С. је приведен у четвртак увече и одмах му је одређена мера задржавања, а случај је преузело Више јавно тужилаштво у Крушевцу.

Осумњичени тек треба да буде саслушан

СЛУЧАЈЕВИ

МЕЂУ случајевима који су потресли Крушевац је и покушај силовања у јесен 2018. године, и то 61-годишње жене, која је том приликом тешко повређена. Осумњичен је био Д. Ж. (33), који је овог јануара ухапшен због сумње да је починио кривично дело силовање у покушају девојке од 18 година у Ламартиновој улици. Под истрагом је био и повратник Д. Т. (47), из Појата код Ћићевца, због сумње да је у октобру силовао колегиницу своје супруге у оближњој шуми.