Након стравичног злочина који се 7. августа догодио у селу Јабуковац, када су убијене четири особе на имању Раје Казимировића, осумњичени Давор П. (35) је јутрос ухапшен.

Он је, како сазнајемо, након хапшења признао злочин и рекао да је све урадио због новца.

Тела убијених су, иначе, пронашена на салашу у засеоку Вратна код Јабуковца, а осим пољопривредника Раје Казимировића (72), пронађено је и тело његове мајке Драгице (93), сестре Љубинке Оприкић и сестричине Драгане.

Како сазнајемо, ухапшени није пружао отпор током хапшења. Чак је са полицијом реконструисао злочин корак по корак.

- Полицијски службеници пронашли су претрагом шуме на путу од Јабуковца ка Штубику аутоматски пиштољ "шкорпион" са пригушивачем и полуаутоматску малокалибарску пушку са пригушивачем, закопане у земљу, са којима је, како се сумња, Д. П. извршио наведено кривично дело.

- Претресом салаша осумњиченог полиција је пронашла, такође закопане, још две малокалибарске пушке, једну полуаутоматску и једну гасну пушку, као и већу количину муниције - наводе у МУП.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и он је, уз кривичну пријаву, приведен Вишем јавном тужилаштву у Неготину.

ПРВО УБИО ЖЕНЕ


Верује се да је Давор П. најпре убио три жене које је затекао на салашу Раје Казимировића и то пошто су оне одбиле да му открију где је сакривен новац.

Када се, на крају, на имању појавио и Раја, долазећи трактором, убица га је одмах ликвидирао.

Верује се да је убица у шуми чекао да се Раја удаљи од имања, како би од његове мајке изнудио новац, о чемуи сведоче и опушци који су пронађени. Није очекивао да ће ту бити више жена.

Након убиства убица је извршио преметачину куће и однео већу суму новца, претпоставља се око 100.000 евра, док је део новца, око 10.000 евра, остао нетакнут.

Злочин се догодио 7. августа, али тела су пронађена тек два дана потом, када је један од комшија дошао код Раје да купи јагње.

Иначе, Раја је са својом мајком проводио лето на салашу, у неугледним условима, без струје, а имање је подаље удаљено од остатка насеља.

Веровало се да он има уштеђеног новца, иако није живео нимало раскошно.

Комшије кажу да је био "преке нарави" и нико од њих није био у блиским односима са Рајом.