Параћинска полиција ухапсила је З. Ц. (65) из Крагујевца, који је јуче у више наврата телефоном позивао председника општине Параћин, Сашу Пауновића, представљајући се као државни секретар у Министарству правде и нудећи му посредовање код Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву.


Како се наводи у саопштењу Полицијске управе у Јагодини, осумњичени се терети за кривично дело лажно представљање, а осим што је Пауновићу нудио “помоћ”, распитивао се и за актуелну политичку ситуацију у Параћину.


Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Основном јавном тужилаштву у Параћину.


Прочитајте још: УХАПШЕН ПРЕВАРАНТ: Лажно се представљао, оштетио неколико компанија (Видео)


Овај Крагујевчанин је, иначе, раније оптужен да се 2015. и 2016. године лажно представљао као непостојећи саветник тадашњег премијера Александра Вучића, а сада је, како се сумња, покушао да почини исто кривично дело, а на мети је био Пауновић.


Пауновић је, међутим, током телефонског разговора са З.Ц. посумњао у његов идентитет, па је контактирао правог државног секретара Мирка Чикириза који се тренутно налази на одмору, након чега је непознати телефонски саговорник пријављен полицији.


Пауновић је рекао да му је непозната особа у том телефонском разговору предлагала "нелогичне и незаконите ствари", те да је после провере код правог државног секретара Чикириза поднео кривичну пријаву за лажно представљање.