НА салашу у подножју Јабуковца код Неготина, између Вратне и Уровице на месту званом Ваља Вратна, у петак око 14 часова пронађена су тела пољопривредника Раје Казимировића (72), његове мајке Драгице (93), сестре Љубинке Оприкић и сестричине Драгане.

Четвороструко убиство на салашу Казимировића највероватније је почињено из користољубља. Према незваничним сазнањима, форензичари су у кући открили трагове преметачине, а, наводно, у злочину су коришћена два оружја, па постоје индиције да је и извршилаца више, односно најмање двојица.

Полицијски рад додатно отежава и чињеница да је од убиства до проналаска тела прошло неколико дана (два, а можда и више), што је злочинцима дало довољно времена да побегну. Засад постоји неколико праваца истраге, а полиција и тужилаштво не излазе са чињеницама у јавност како би што пре склопили коцкице крвавог пира.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ЧЕТВОРОСТРУКО УБИСТВО У УКЛЕТОМ ЈАБУКОВЦУ: Сви убијени из пиштоља, тела жена нађена у дворишту, а мушкарца на трактору?

Сам начин извршења дела уноси и сумњу да је убица или више њих, можда и професионалац. На лицу места, незванично сазнајемо, нису пронађене све чауре. Иако је четворо људи убијено са укупно 10 метака, крви на трактору, на трему и испред куће где су пронађена њихова тела - нема.


Раја Казимировић

Због убиства Раје Казимировића (72), његове мајке Драгице (93), сестре Љубинке Оприкић (76) и сестричине Драгане Јозељић (53), на салашу на месту Ваља Вратне на тромеђи Јабуковца, Уровице и Вратне, до сада је приведено на саслушање више особа. Сви су пуштени после испитивања, а наводно, прошли су и полиграф.


Драгица Казимировић

Драгана Јозељић






Љубинка Оприкић