Радник погинуо на депонији, страдао пред женом и ћерком

З. У. - М. С.

недеља, 21. 07. 2019. у 16:05

Радник погинуо на депонији, страдао пред женом и ћерком

Преминули човек био је одевен у светлозелени прслук, кажу у ЈКП "Градска чистоћа" Фото П. Митић

Возило београдског ЈКП "Градска чистоћа" прегазило мушкарца док је скупљао секундарне сировине. Из предузећа кажу да је реч о несрећи, као и да је возач подвргнут алко-тесту, који је био негативан

КАМИОН "Градске чистоће" прегазио је у суботу око 11.30 радника старости око 40 година, запосленог на сакупљању секундарних сировина. Несрећа се догодила на београдској депонији Винча, а мушкарац је од задобијених повреда преминуо.

Према првим информацијама, страдали мушкарац је претходно дошао на депонију као сакупљач секундарних сировина. Возач камиона "ђубретарца" није видео човека, јер се кретао у рикверц.

Несрећни човек страдао је пред женом и ћерком.

Како су потврдили у ЈП "Градска чистоћа", под несрећним околностима страдао је радник фирме "Ескорпи", који је скупљао секундарне сировине.

- Возач ЈКП "Градска чистоћа", обављајући редовне дневне активности, крећући се багером уназад, ударио је радника - наводе у "Градској чистоћи". - Возилом је управљао искусан и одговоран возач, који има све потребне лиценце за обављање послова машинисте, а током досадашњег ангажмана у нашем предузећу није био учесник ниједног инцидента.

Како наводе у овом београдском комуналном предузећу, возач је подвргнут и алко-тесту, који је био негативан.

- Несрећно преминули човек био одевен у ХТЗ опрему, светлозелени прслук - објашњавају у "Чистоћи". - У тренутку инцидента, радник који је изгубио живот налазио се у такозваном мртвом углу возача. На лице места одмах су изашле увиђајне екипе полиције и инспекције рада, које ће по завршетку истраге дати више информација о узроку несреће.

У "Градској чистоћи" наводе да су испоштовали све процедуре безбедности на раду, тако да су уверени да је реч о несрећном случају и изражавају најдубље саучешће породици несрећно настрадалог радника. Из МУП су потврдили за "Новости" да је мушкарац настрадао и да је његово тело пребачено на Институт за судску медицину.


НАЛЕТЕО НА ПЕШАКА

У ДЕЦЕМБРУ прошле године на исти начин страдала је и шездесетогодишња жена у Булевару Зорана Ђинђића у Новом Београду, када је на њу налетео камион "Градске чистоће". Она је прелазила улицу ван пешачком прелаза, а возач је није видео на време. А у марту 2018. године је жени Н. Д. (44) багер поломио ногу, такође на депонији у Винчи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

M

21.07.2019. 18:07

Da li su utvrdjeni promili kod tog sakupljaca sekundarnih sirovina?? Kako je mogao da se ne pomeri ispred bagera? Da li je bio zaspao, ili sta?? Ovo su neverovatne nesrece, ovo nije vise zamislivo ni u bujnoj masti rezisera horor-filmova!

Posmatrač iz Nemačke

21.07.2019. 19:27

U Nemačkoj i drugim EU državama već dcenijama postoji propis da sve teške mašine, bageri, buldožeri idr. kod kojih vozač nema dobar pregled kretanja unazad, moraju da kod vožnje unazad , da daju veoma jak signal isprekidanim tonovima alarmne sirene kako bi drugi radnici čuli da se vozilo kreće nazad. Da li je to propisano i u Srbiji ako jeste, treba vieti da neko u servisu nije otkačio sirenu iz sistema kako ne bi "uznemiravala" ljude stalnim pištanjem kada god se krene u rikverc!

Miša zaštita

21.07.2019. 21:48

U radnoj zoni radne mašine i vozila koje se kreće, ne sme biti ljudi! To je osnovno pravilo bezbednosti i zdravlja na radu, koje mora da znaju i poštuju svi zaposleni (vozači, rukovaoci i radnici..). Ovde očigledno ne znaju i ne poštuju.