ИЛОНА Даруши, осамдесетдвогодишња старица из Нове Црње, која се сумњичи да је у ноћи између уторка и среде "бенсединима" отровала свог непокретног сина Андраша (60), биће саслушана у Вишем тужилаштву, након што је пуштена из зрењанинске болнице.

Засада још увек није познат садржај опроштајног писма које је пронађено поред беживотног тела Андраша Дарушија, као ни разлог зашто се старица одлучила на трагичан потез да лиши живота тешко болесног сина, који је у инвалидским колицима од четвртог разреда основне школе.

Мада и сама нарушеног здравља, Илона која је такође прогутала више пилула за смирење, преживела је трагедију и након што је у бесвесном стању довезена у зрењанинску болницу и периода лекарског посматрања, процесуирана је по налогу Вишег тужилаштва. Она ће бити саслушана због сумње да је починила кривично дело убиства.

Тек након изјаве код судије Вишег суда у Зрењанину Сузане Цветковић, вероватно ће бити познато више детаља око драматичне одлуке да убије свог сина и затим покуша да изврши самоубиство услед психичког растројства проузрокованог тешким животом и дугогодишњом бригом о непокретном сину.


ПРОЧИТАЈТЕ И:ТУГА И МУК У ПОРОДИЧНОЈ КУЋИ: Мајка предозирала бенседином сина који је лежао 30 година непокретан у постељи, па покушала да изврши самоубиство

Дан након сазнања о трагичном чину у кући мирне и скромне породице Даруши, комшије, познаници и мештани Нове Црње са неверицом ишчекују потврду претпоставки да у опроштајном писму Дарушијеви не окривљују никог и наводе да је корак ка убиству део заједничке одлуке мукама опхрваног Андраша и његове мајке Илоне.

- Како даље живети са тим да си убила сопствено дете? Никако - гласно размишља комшиница из Улице Петефи Шандора у Новој Црњи, констатујући да је Илона била смерна и разумна жена и да се никада, да је велика мука није натерала, не би одлучила на чин убиства сина.


ПОВРЕДИЛА КИЧМУ

АНДРАШ је од раног детињства био параплегичар. Након смрти оца, бригу о њему је преузела мајка, која је пре неколико година пала и тешко повредила кичму, па јој је, како кажу комшије, све теже било да брине о себи и Андрашу.