КОМШИЈЕ СТАРИЦЕ КОЈА ЈЕ ОТРОВАЛА СИНА: Да је мука није натерала, никад то не би урадила

Б. Г.

21. 06. 2019. у 11:12

Комшије Илоне Даруши, осумњичене да је великом количином лекова отровала сина, за "Новости". Старица ће, највероватније, бити саслушана по изласку из болнице

КОМШИЈЕ СТАРИЦЕ КОЈА ЈЕ ОТРОВАЛА СИНА: Да је мука није натерала, никад то не би урадила

Кућа породице Даруши у Новој Црњи / Андраш Даруши

ИЛОНА Даруши, осамдесетдвогодишња старица из Нове Црње, која се сумњичи да је у ноћи између уторка и среде "бенсединима" отровала свог непокретног сина Андраша (60), биће саслушана у Вишем тужилаштву, након што је пуштена из зрењанинске болнице.

Засада још увек није познат садржај опроштајног писма које је пронађено поред беживотног тела Андраша Дарушија, као ни разлог зашто се старица одлучила на трагичан потез да лиши живота тешко болесног сина, који је у инвалидским колицима од четвртог разреда основне школе.

Мада и сама нарушеног здравља, Илона која је такође прогутала више пилула за смирење, преживела је трагедију и након што је у бесвесном стању довезена у зрењанинску болницу и периода лекарског посматрања, процесуирана је по налогу Вишег тужилаштва. Она ће бити саслушана због сумње да је починила кривично дело убиства.

Тек након изјаве код судије Вишег суда у Зрењанину Сузане Цветковић, вероватно ће бити познато више детаља око драматичне одлуке да убије свог сина и затим покуша да изврши самоубиство услед психичког растројства проузрокованог тешким животом и дугогодишњом бригом о непокретном сину.


Дан након сазнања о трагичном чину у кући мирне и скромне породице Даруши, комшије, познаници и мештани Нове Црње са неверицом ишчекују потврду претпоставки да у опроштајном писму Дарушијеви не окривљују никог и наводе да је корак ка убиству део заједничке одлуке мукама опхрваног Андраша и његове мајке Илоне.

- Како даље живети са тим да си убила сопствено дете? Никако - гласно размишља комшиница из Улице Петефи Шандора у Новој Црњи, констатујући да је Илона била смерна и разумна жена и да се никада, да је велика мука није натерала, не би одлучила на чин убиства сина.


ПОВРЕДИЛА КИЧМУ

АНДРАШ је од раног детињства био параплегичар. Након смрти оца, бригу о њему је преузела мајка, која је пре неколико година пала и тешко повредила кичму, па јој је, како кажу комшије, све теже било да брине о себи и Андрашу.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Mira

21.06.2019. 11:18

Zašto se neko iz socijalnih službi nije uključio i pomogao im. Sigurno da joj nije bilo lako.

Djordje Labrovic

21.06.2019. 11:40

Jedno je bar našlo mir svojoj napaćenoj duši, drugo će nositi krst ubice, a oni koji su morali i mogli da pomognu, čekaće presudu suda da bi opravdali svoj nerad i nemar.

dobrovoljac

21.06.2019. 12:55

mogu da razumem bili su svesni da o njemu nece imati ko da brine jer ona vise nemoze.Tuzno ali realno.

Црни

21.06.2019. 13:28

Gde su "humani ljudi","humane organizacje", gde je "socijalna sluzba" kada vide tezak zivot drugih, kojih je nazalost sve vise, da se pobrinu za svoje bliznje, komsije , rodjake? Samo kad se desi tragedija-svi su zaprepasceni! Kakvo smo licemerno drustvo postali, a o humanosti necu ni da govorim.

Una

21.06.2019. 13:30

Stari ljudi koji brinu o sebi i partneru ili detetu mogu da pod stresom, iz zaboravnosti greškom uzmu ili daju vecu dozu lekova. Svima se moze desiti da se ne secaju da li su vec popili lek npr. antibiotik dok su pod temperaturom. Poznati su i slučajevi ubistva i samoubistvo iz milosrđa tamo gde nije legalizovana eutanazija. Ova majka je činila godinama uslugu drustvu jer je sama brinula o detetu tj. odrasloj osobi sa invaliditetom. Dva zivota mu je podarila a oni koji nisu mrdnuli prstom sude!?

mama

22.06.2019. 10:32

Ne daj Boze nikome takvo iskustvo.Ne sudite niste u njenoj kozi.Gde je ljudska pomoc????