На паркингу испред породичне куће у Карађорђевој улици у Новој Вароши у среду ујутро око 3.10 сати, изгорео је аутомобил “пежо 208”, власништво Николе Јелића председника Скупштине општине Нова Варош и донедавно директора Србијашума Шумског газдинства Пријепоље.

Ватра је у потпуности уништила возило “пежо", док је службени аутомобил „шкода“ која је била на паркингу поред оштећена. Пожар на аутомобилима је по незваничним сазнањима, изазван намерно.

За сада непозната особа дошла је до паркинга и запаљиву течност просула по “пежоу” а потом га запалила. Полиција интензивно ради на проналажењу починиоца овог кривичног дела.

Никола Јелић каже да је са породицом спавао у кући када је пожар подметнут.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Нова Варош: Председнику скупштине оштећен "ауди"

- Нажалост, јутрос у три сата се десио пожар, пробудио ме је начелник МУП-а, јер не би ни приметио, спавам у соби која не гледа на улицу. Материјална штета је таква каква јесте, док је жив човек он ће и да заради. У собама изнад запаљеног аутомобила спавао ми је син и најмлађа кћерка, у соби до још две кћерке и поред мајка, да вам не причам какве су то детонације биле и плач деце. Сину је од стреса кренула и крв на нос. Поразбијана су стакла на бутику и тенда је почела да гори. Срећа да су ватраогасци дошли на време да ватра није ухватила поткровицу куће, јер да се то десило нас шесторо би ноћас завршило нашу животну причу”, рекао је за "Новости" Никола Јелић.

Никола Јелић председник СО Нова Варош фото А. Ровчанин

Он је додао да у свом животу никада није имао никаквих проблема, док није почео са политиком.

- Спустио се некакав криминал у овај град. Пре пар година су ми на другом аутомобилу бушене гуме, подметано свашта. Оно што се питам, а послао сам и самом врху државе да ме приме, не знам до које граници се иде. Кога сам угрозио да ми овако раде. Тачно је и да сам пре четири дана смењен са места директора Србијашума а имам и понуду од генералног директора за неко напредовање. Пре три дана сам и удавао кћерку. Ово показује неку злобу и ово нормалан човек не може да уради, можда неко које алкохолисан или пун дроге али не оправдавам. Сви ми имамо породицу и децу и не ваља ово радити - каже Јелић.

Иначе, ово није први пут да се возило Николе Јелића нађе на мети хулигана, пре скоро две године на џипу који је тада био паркиран испред ресторана који је у његовом власништву избушене су гуме на возилу и ауто је исфашан. Виновник тог кривичног дела до сада није откривен.


Фото: А. Р.