ПОЧЕЛИ ШТРАЈКУ ГЛАЂУ: Суд у Пришитини поново продужио притвор двојици Срба

Танјуг

23. 04. 2019. у 14:46

ПОЧЕЛИ ШТРАЈКУ ГЛАЂУ: Суд у Пришитини поново продужио притвор двојици Срба

Илустрација; Фото: Depositphotos

Суд у Пришитини продужио је данас за још два месеца притвор припаднику КПС Недељку Спасојевићу и Марку Рошићу, осумњиченима за учешће у убиству лидера Грађанске иницијативе Оливера Ивановића
Суд у Пришитини продужио је данас за још два месеца притвор припаднику КПС Недељку Спасојевићу и Марку Рошићу, осумњиченима за учешће у убиству лидера Грађанске иницијативе Оливера Ивановића 16. јануара 2018. године.


Њих двојица су иначе у пондељак ступила у штрајк глађу јер им суд није одобрио премештај из притвора у Порујеву у Косовску Митровицу, рекао је Танјугу Спасојевићев бранилац Негован Шарановић.

Трећем осумњиченом у овој истрази припаднику КПС Драгиши Марковићу притвор је укинут 22. фебруара и од тада се брани са слободе.

Адвокат Шарановић прецизирао је за Танјуг да је и Спасојевићу и Рошићу притвор продужен за два месеца, односно према овом решењу суда може да траје до 23. јуна.

Он је најавио да ће уложити жалбу на решење о продужењу пртвора Апелационом суду Косова.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Тројици Срба осумњичених за умешаност у убиство Ивановића продужен притвор

Спасојевић и Рошић су почели јуче штрајк глађу јер им није одобрен премештај у Косовску Митровицу.

То, према речима Спасојевићевог браниоца траже како би били ближе породицама, као и због језичких баријера у затвору Подујеву, где не ради ниједан Србин са којим могу да комуницирају.

Ту је такође и економска ставка, јер је долазак породице из Косовске Митровице у Подујево кошта око 60 евра, додао је Шарановић.

Спасојевић и Рошић су у притвору од хапшења 24. новембра 2018.

Марковић је осумњичен за кривично дело одавање службене тајне јер је наводно виђен на месту убиства Ивановића како прича мобилним телефоном.

Спасојевићу се на терет ставља "тешко убиство у помагању", као и недозвољено држање оружја, које му је пронађено у кући на тавану.

Основни суд у Приштини је према писању тамошњих медија, 24. јануара издао налог за хапшење потпредседника странке косовских Срба Српска листа Милана Радоичића, чије је хапшење било покушано у истој акцији крајем новембра када су похапшена друга тројица.

Радојичић је у међувремену испитан у Београду.

Од прошле седмице према писању КРИК-а у истрага је проширена и на Звонка Веселиновића из Косовске Митровице и Милана Михаиловића, који се наводно терете за четири кривична дела "уцешце у организовању криминалне групе, угрожавање особља Уједињених нација и помоцног особља, изазивање опште опасности и тешко убиство".

Ивановић је ликвидиран 16. јануара 2018. године, око 9 сати, испред улаза у седиште своје странке у Косовској Митровици.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

dobrovoljac

23.04.2019. 19:44

gde je sada Crveni krst ,medjunarodni posmatraci, nevladine organizacije ,EU , borci za ljudska prava i svi ostali ......?