МОГУ да докажем порекло свог новца, који сам стекао дугогодишњим играњем фудбала. Био сам у Црвеној звезди, затим у Атлетику из Мадрида. Док сам био у Звезди, то нису били уговори као данас, али сам штедео и на Златибору сам купио плац за 25.000 марака. Тада сам имао 25 година. Могу да доставим све своје уговоре.

Ово је у четвртак изјавио бивши фудбалер Зоран Његуш, против кога је Тужилаштво за организовани криминал подигло оптужницу због сумњи да је прао новац. Он је пред Специјалним судом у Београду демантовао те тврдње. На терет му се ставља да је на своје име задржао локал на Златибору, који је, како се наводи, продао Витомиру Бајићу, како би се прикрило да је он прави власник.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Тужилаштво подигло оптужницу против Његуша


Поред Његуша, оптужено је још пет особа, а међу њима и Бајићева удовица Драгиња. Тужилаштво тврди да су они на своја имена пребацили Витомирову имовину, како она не би била одузета. Према налазима Тужилаштва, спорно је то што наводно нико од њих није имао приходе из којих би се оправдала куповина некретнина.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Његуш осумњичен за прање новца од дроге


- Бајић ме је питао да му дам сагласност да на Златибору догради терасу изнад моје, и ја сам пристао - испричао је Његуш. - Бајић је чуо да хоћу да продам локал, због чега је ступио у контакт са мном. Договорили смо се за суму од 500.000 евра. Отишли смо код адвоката у Ужице и потписали предуговор, према којем је он требало да ми одмах исплати 100.000 евра.

ПРИПАДНИК ШАРИЋЕВЕ ГРУПЕ? БАЈИЋ је био оптужен за трговину наркотицима као припадник групе Дарка Шарића, због чега је ухапшен и изручен Италији, али је неколико месеци по екстрадицији у притвору извршио самоубиство.

Оптужени је испричао да је после неколико дана дошао Бајићев шурак, којег је довео Раде Стакић, против кога се такође водио поступак и који је са Тужилаштвом направио споразум на основу ког је осуђен на годину дана затвора. Његуш је добио новац да би затим сачинили признаницу:

- У касну јесен 2010. прочитао сам да је Бајић ухапшен и преко адвоката сам ступио у контакт са његовом женом Драгињом. Рекао сам јој колико још новца треба да ми се исплати, али ми је она казала да није у могућности да то уради. Донео сам одлуку да јој вратим капару, али не одједном.

Његуш каже да је Драгињи одмах на руке дао 50.000 евра, а остатак пара јој је исплатио од месечног закупа:

- Тај локал је и даље у мом власништву.