Девет година скривано убиство?

М. НИЋИФОРОВИЋ

01. 03. 2019. у 13:32

Девет година скривано убиство?
Рифат Тигањ из Тутина претучен па задављен 2009, а породици речено да се обесио на радном месту. Истрага покренута тек у јулу 2018, када је супруга пронашла обдукциони налаз. Адвокат: Предмет је после злочина завршио у нечијој фиоци

ПОРОДИЦА Тигањ из Тутина, девет година је мислила да је њихов Рифат извршио самоубиство, а тек у јулу 2018. сазнали су да је убијен на монструозан начин у фирми за прераду меса. Стравична истина откривена је када је његова супруга Мирсада пронашла обдукциони налаз, распремајући собу свог свекра Хаса. У њему је писало да су јој непознате особе претукле мужа, па га задавиле на радном месту! За то време, истрага практично није ни вођена.

Са обдукционим налазом породица Тигањ се прошлог лета обратила тужилаштву у Новом Пазару које је тек тада, девет година од злочина, покренуло истрагу. Нико не зна шта су чекали толико времена и зашто ништа није урађено на расветљавању овог случаја, иако је било потпуно јасно да се ради о убиству.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: УБИСТВО КОД СЈЕНИЦЕ: Почело суђење брачном пару

- Истрага је још 2009. године заустављена убрзо након злочина и завршила је у нечијој фиоци - истиче адвокат Муневер Куч који ради на овом случају. - Чинимо напоре да сазнамо ко је то урадио. Једино је тада један инспектор МУП-а тражио сагласност тужиоца да се узму ДНК профили 13 сумњивих особа. Тужилац и истражни судија све до прошле године то нису радили. На нашу иницијативу Више тужилаштво је наставило истражни поступак и надамо се да ћемо до маја имати неке резултате. Надам се да ће Рифатов отац, супруга и троје деце, напокон дочекати правду.

Обдуцент је закључио да је Рифат прво претучен тупим предметима, јер су на телу биле видљиве повреде. Након тога, задављен је у месарској радњи у којој је радио. Онда је конопцем обешен за таван како би испало да је сам себи пресудио. Како незванично сазнајемо, сумња се да у овом злочину није учествовала само једна особа.

Мирсада Тигањ

- За све ове године ништа нисмо знали, мислили смо да се Рифат убио и питали се зашто је дигао руку на себе - каже Мирсада Тигањ. - Нико нам није рекао шта се десило, нисмо знали да је обављена обдукција, нити да налаз уопште постоји. Извештај о узроку смрти је без објашњења предат мом болесном свекру. Он није знао шта прима и шта у њему пише.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ХАПШЕЊЕ У ЛЕСКОВЦУ: Тукли мушкарца, па га на силу одвели и држали у подруму

ТУЖИЛАШТВО ЗАНЕМЕЛО

ВИШЕ тужилаштво у Новом Пазару јавности још није објаснило зашто на овом случају ништа није рађено девет година и ко је можда покушавао да све заташка и прикрије злочин. Новопазарци се надају да ће се тужилаштво ипак огласити ових дана и објаснити о чему се ради.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Kiki

01.03.2019. 13:40

Neko se debelo potrudio da se ovo ubistvo zataška. Porodici želim da istraju u svojoj borbi za istinu.