ВИШЕ АКЦИЈА МУП-А: Ухапшено 67 особа, кривичне пријаве против 129 (ВИДЕО)

Танјуг

24. 05. 2018. у 14:41

ВИШЕ АКЦИЈА МУП-А: Ухапшено 67 особа, кривичне пријаве против 129 (ВИДЕО)

Фото: Д. Дозет

Припадници Министарства унутрашњих послова у сарадњи са надлежним тужилаштвима спровели су акције у циљу сузбијања општег криминала

У циљу сузбијања општег криминала, у више одвојених акција припадници Министарства унутрашњих послова у сарадњи са надлежним тужилаштвима ухапсили су 67 особа, против 129 су поднете кривичне пријаве у редовном поступку, док је још осам особа ухапшено по претходно расписаним потрагама.

У саопштењу МУП-а се наводи да је у акцијама одузето укупно 83,1 килограм дроге, од чега је 82,8 килограма марихуане, око 28,6 грама хероина, 79,5 грама кокаина, 116,4 грама амфетамина, 179 комада таблета екстази.

Због поседовања наркотика ради њихове даље продаје ухапшено је 25 особа, док је против 58 особа поднете кривичне пријаве у редовном поступку.

МУП истиче да је један од акцената у акцијама спроведеним на територијама свих 27 полицијских управа у Србији био и на сузбијању продаје дроге у непосредној близини школа и школским двориштима.

Прочитајте још - ВИШЕ АКЦИЈА МУП-А: Привођења због крађа и трговине оружјем, експлозивом, муницијом

Такође, на територији Београда и Сомбора откривене су две лабораторије за узгој марихуане у вештачким условима.

У саопштењу МУП-а се указује и да је полиција у акцијама одузела 13 пушка, од чега две полуаутоматске, 10 пиштоља и 287 комада муниције различитог калибра, а због недозвољеног поседовања или ношења оружја ухапшено је и задржано осам особа, док су кривичне пријаве у редовном поступку поднете су против 13.

Ухапшено је и 20 извршилаца кривичних дела из области имовинских деликата, док су у редовном поступку кривичне пријаве поднете против 42 особе.

Сви они се сумњиче да су извршили укупно 235 кривичних дела из области имовинских деликата.

Осим кривичних дела из поменутих области, ухапшени су и осумњичени, који се терете да су извршили кривична дела тешка телесна повреда, угрожавање сигурности, недозвољене полне радње, полно узнемиравање, злостављање и мучење, недозвољен прелаз државне границе..., наводи се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације