ТРУДНИЦА Бојана Милановић (24), из Сремске Митровице, убила се из ловачког карабина у кући свог несуђеног супруга Јовише Маринковића (30), у селу Дубље код Богатића. Млади пар радио је у Војсци Србије, а Јовиша је жену затекао мртву када се данас око 8.30 вратио из треће смене.

- Требало је да идемо по бурме сутра, јер нам је за суботу било заказано венчање - одговара нам Јовиша, потпуно слеђен од шока. - Све је било у реду претходне вечери када сам пошао на посао. Сугуран сам да бих приметио да је имала било каквих проблема.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Пресудио себи хицем из пиштоља

Несрећни младић каже да је Бојана код њега живела од Нове године и да је била у четвртом месецу трудноће. Сада, собу која му је била цео свет запечатили су истражни органи. А и он сам, каже, тешко да би могао да уђе унутра колико му је тешко.

- Била је увек ведра и насмејана и имала је невероватну харизму. Не могу да замислим да је више нема, нити знам како ћу сам - каже Јовиша, и извињава нам се јер не може више да прича. Мора, како каже, да покуша да се мало прибере.

У дворишту његове породичне куће влада тешка тишина, а у хладовини је поређан ред столица. Изнутра допиру неутешни јецаји Бојанине мајке Снежане, с којом је, по добијању црне вести, допутовао и брат Саша. Не могу да се помире с тим да је њихова миљеница могла да подигне руку на себе.

- Потпуно ми је невероватно да се Бојана убила - потврђује нам причу Драгана, супруга Јовишиног брата Небојше, која је једва смогла снаге да разговара. - Додуше, чула сам да је нешто пукло одмах пошто је Јовиша изашао из куће, али сам мислила да је деда нешто оборио, пошто је времешан, па нисам ни реаговала.

Јовишина снаја Драгана


Каже, Бојана те вечери није излазила, али је мислила да се одмара. Да ли је баш тада пуцала или је нешто друго привукло Драганину пажњу, рећи ће истражни органи. Како нам је саопштио виши јавни тужилац у Шапцу Зоран Обрадовић, наложена је обдукција тела девојке, коју би по хитном поступку требало да обави обдуцент Љубиша Божић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Људско стопало пронађено поред пута!

- Тек када стручни људи буду дали своје мишљење моћи ћемо нешто да поделимо с медијима. Није необично што смо наложили обдукцију, јер је, ипак, у питању веома млада особа - објашњава Обрадовић, али не жели да нам пружи више детаља о овом случају.

Ипак, како сазнајемо, истражитељи су сумњичави према сваком самоубиству почињеном из пушке, што је главни разлог за обдукцију у овом случају. Јер ловачким карабином тешко је руковати и веома тешко нациљати у себе.

Кућа породице Маринковић где се догодило самоубиство


СЛИЧНА ТРАГЕДИЈА

О САМОУБИСТВУ Бојане Милановић у Дубљу се мало говори, јер девојку мештани нису честито ни стигли да упознају. Иначе, породица Маринковић је пре три године доживела сличну трагедију, када се Јовишин отац обесио у оближњој шуми.


ВЕДРА И БЕЗБРИЖНА

БОЈАНА је била ведра и безбрижна и често сам у шали умела да јој кажем: “Баш те брига, живиш као царица!” Мало времена су проводили код куће, што је разумљиво, јер су били млади и спремали су се за живот - каже Драгана Маринковић. - Пошто скоро никога у селу није познавала, одлазила је само код куме или је била у својој соби, па се нисам много изненадила када сам видела да је нема.