БОЈАН Јаковљевић (37) убио је 13. фебруара мајку Борку (56) у стању неурачунљивости, показала је истрага Вишег јавног тужилаштва у Крушевцу, сазнају "Новости". Сурово убиство догодило се усред бела дана у дворишту породичне куће у селу Пепељевац, где је жртва живела са убицом под истим кровом.

- Вишем суду у Крушевцу, од стране заменика Вишег јавног тужилаштва, против Бојана Јаковљевића поднет је предлог за изрицање мере обавезног психијатријског лечења и чувања у здравственој установи, с обзиром на то да је кривично дело учињено у стању неурачунљивости - потврђује за "Новости" јавни тужилац др Братислав Петровић.

Да Боркин син има психијатријских проблема било је одавно познато свима у селу, будући да се дуго лечио. Наводно је и пре кобног дана био приведен због насиља у породици, после чега је збринут у болници. Према причи мештана, приликом отпуштања из здравствене установе најавио је да ће да пресуди мајци, а приликом хапшења после убиства, подсетио је на оно што је рекао приликом отпуштања.

- Дешавало се да скочи са терасе јер је случајно закључан, некада му је било боље, некада горе, али последњих месеци његово стање није било добро - испричали су, за "Новости", комшије Јаковљевићевих. - Свађали су се често, највише око тога како Бојан троши новац. А пара су имали јер јој је бивши муж радио у Швајцарској, а покојна Боркина мајка у Аустрији.

Борка Јаковљевић била је разведена, а млађи син Данијел (35) живео је такође у Пепељевцу, али са оцем Драганом. Својевремено су изнајмљивали простор за дискотеку, држали су и кафану, а Бојан је узалуд покушавао да покрене посао са перионицом.

- У кући у којој су живели Борка и Бојан није било мира. Сећам се да нам је Борка пре неколико година лупала на врата, тражила је помоћ, тад ју Бојан ударио песницом - присећао се, говорећи за "Новости", после трагедије, комшија Милован Максимовић.


КАПИЈА БИЛА ЗАКЉУЧАНА

ПРЕТПОСТАВЉА се да је закључана капија спречила Борку да побегне од сечива које је Бојан имао у рукама. Помахнитали син је мајку сустигао, вукао за косу и убадао ножем по телу. Потом је накратко лутао по селу, а онда се вратио у кућу где га је и нашла полиција.