ПОДГОРИЧКА полиција ухапсила је Предрага и Јанка Вукадиновића, за које се сумња да су повезани са убиством Милоша Шаковића и Радивоја Јовановића у кафеу "Форум". У бекству је и даље Ј. М., који се сумњичи да је директни починилац овог злочина.

Шаковић је имао криминални досије и, према наводима медија, био је у затвору због трговине наркотицима, док је Јовановић четврта невина жртва криминалних обрачуна у последњих неколико година у Црној Гори.

Прочитајте још: ОБРАЧУН У ПОДГОРИЦИ: Смрт пред очима жене и детета

Помоћник директора Управе полиције за Сектор криминалистичке полиције Енис Баковић казао је новинарима да је на основу свих доказа утврђено да је Н. Н. лице створило криминалну организацију, у којој су сви чланови имали јасне и прецизне задатке, чији циљ су, између осталог, била и убиства.

- Зато смо Специјалном тужилаштву поднели кривичну пријаву против Ј. М., В. П., В. Ј., В. К и Ћ. Д. због кривичних дела тешко убиство, стварање криминалне организације и неовлашћено ношење оружја - истакао је Баковић и додао да сви досада прикупљени докази указују да су осумњичени део "шкаљарског клана".

Он није искључио могућност да је ликвидација Шаковића повезана са убиством Дражена Чађеновића, који је прошлог четвртка страдао у експлозији бомбе у гаражи на Римском тргу у Подгорици.

Министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић додао је да су последњи догађаји наставак њихових давних обрачуна. Он је казао да дели забринутост грађана због последњих догађаја у Подгорици и нагласио да су ангажовани сви расположиви капацитети како би се ситуација побољшала и била стабилна.