Притвор до три месеца америчком маринцу и тројици Срба

Танјуг

12. 02. 2018. у 16:33

Притвор до три месеца америчком маринцу и тројици Срба

Фото: Thinkstock

Хапшење америчког маринца у Београду изазвало је пажњу медија после изјаве министра унутрашњих послова Небојша Стефановић да је он ухапшен у штек-стану у Београду и да је код њега нађен пиштољ
Амерички држављанин Данијел Дејвид Корбет, бивши амерички маринац, ухапшен је у Београду 31. јануара, а два дана касније Виши суд у Београду му је одредио притвор до три месеца, речено је данас Танјугу у том суду.

Заједно са њим ухапшена су и три спрска држављана, Н.В, Н.П. и Н.А. којима је такође одређен притвор до три месеца.

Прочитајте још:Инсајдер: Ухапшени маринац сарадник Клинтоновог асистента

Против свих осумњичених у току је истрага пред Вишим јавним тужилаштвом у Београду због сумње да су починили кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и и промет оружја и експлозивних материја, а Н.А. се сумњичи и за неовлашћено држање опојних дрога.

Судија за претходни поступак је 2. фебраура донео решење којим је одредио притвор осумњиченима до три месеца, рекла је за Танјуг портпарол суда Бојана Станковић.

Према том решењу, судија ће по истеку сваких 30 дана преиспитати да ли и даље стоје разлози за притвор и донети решење о продужењу или укидању притвора.

Прочитајте још:Америчка "фока" ухапшена у Србији

Притвор им је одређен због опасности од бекства, постојања особитих околнсти да би могли да ометају истрагу утицањем на сведоке и да би могли да понове кривично дело.

Хапшење америчког маринца у Београду изазвало је пажњу медија после изјаве министра унутрашњих послова Небојша Стефановић да је он ухапшен у штек-стану у Београду и да је код њега нађен пиштољ ЦЗ-99 са избрисаним бројем.

Министар није износио друге детаље истраге.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Goran

12.02.2018. 16:59

Nadam se da ce pravda pobediti i da ce USA državljanin cim pre biti oslobodjen svih ootuzbi uz veliko izvinjenje vlade Srbije USA narodu...

Gen52

12.02.2018. 23:18

@Goran - "Goran" I ja se nadam da će pravda pobediti i da će dotični državljanin SAD biti najstrože kažnjen, i da se njegova ekselencija američki ambasador neće mešati u naš pravosudni sistem. A ti gore potpisani "Goran" morao bi se izvinuti svim gradjanima Srbije jer si američki .......!